Υλικά για 2 άτομα
1 μαρούλι
1 πράσινο μήλο
100 γραμμάρια μπέικον
50... γραμμάρια ξανθές σταφίδες
50 γραμμάρια καρύδια
αλάτι
ξίδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μπέικον σε χοντρά κομματάκια και το σοτάρουμε στο τηγάνι ελαφρώς, χωρίς ελαιόλαδο, μόνο με το λίπος του.
Στη συνέχεια, κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το πράσινο μήλο σε κύβους και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ (αν θέλουμε αφαιρούμε τη φλούδα του).
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τέλος ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά μας και το μπέικον. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε ξανά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σπόρους ροδιού.
1 μαρούλι
1 πράσινο μήλο
100 γραμμάρια μπέικον
50... γραμμάρια ξανθές σταφίδες
50 γραμμάρια καρύδια
αλάτι
ξίδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μπέικον σε χοντρά κομματάκια και το σοτάρουμε στο τηγάνι ελαφρώς, χωρίς ελαιόλαδο, μόνο με το λίπος του.
Στη συνέχεια, κόβουμε το μαρούλι με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το πράσινο μήλο σε κύβους και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ (αν θέλουμε αφαιρούμε τη φλούδα του).
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και τέλος ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά μας και το μπέικον. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε ξανά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σπόρους ροδιού.
Πηγή: sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου