Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μετά τον Ισίδωρο Κούβελο και νέες αποκαλύψεις! Πρώην βουλευτής ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ - Στη Βουλή η λίστα με όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

- Η επιτροπή της Βουλής ήδη κάλεσε τον Ισίδωρο Κούβελο να δώσει γραπτές εξηγήσεις
- Τι απαντά για το ένα εκατομμύριο ευρώ ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός
- Βρέθηκαν πολλά πολιτικά πρόσωπα με μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό
- Νόμιμες θεωρούνται οι συναλλαγές τους, αλλά τα κόμματά τους θα αποφασίσουν την τύχη τους


Μετά τον σάλο με τον “βουλευτή” που τελικά αποδείχθηκε επιχειρηματίας και ο οποίος μετέφερε ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό, οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας τόσο για το θέμα αυτό όσο και για νέα πρόσωπα.

Η οργισμένη αντίδραση της...
συζύγου του Ισίδωρου Κούβελου και προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη δεν πτόησε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία κάλεσε τον επιχειρηματία να δώσει γραπτές εξηγήσεις προκειμένου να επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές κινήσεις, αλλά και να διαπιστωθεί εάν τελικά έγινε η αγορά του πλοίου που ανέφερε η κα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για τα πόθεν έσχες των βουλευτές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και άλλο ένα εκατομμύριο αυτή τη φορά ευρώ, προκάλεσε αναστάτωση στη βουλή. Ένας πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Βουλής για ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή, καθώς από τον έλεγχο προέκυψε οτι υπάρχει ανακρίβεια στη δήλωσή του και δεν έχει δηλωθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ .

Το πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή είναι του 2009 και αφορά χρήση του 2008, με τον ίδιο βουλευτή να δηλώνει πως παρέλειψε να δηλώσει το μεγάλο αυτό ποσό από αμέλεια, δηλαδή ξέχασε να το δηλώσει.

Τι απαντά ο Σπήλιος Λιβανός

Η κοινωνική και πολιτική συγκυρία επιτάσσει απόλυτη διαφάνεια και ενδελεχή έρευνα όλων των δραστηριοτήτων όλων των μελών του πολιτικού κόσμου. Δική μου επιθυμία είναι να συνδράμω με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αυτή και για το λόγο αυτό κατανοώ και σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» να αποστείλει το σχετικό φάκελο στα αρμόδια όργανα.

Όπως κατέστη σαφές και ενώπιον της Επιτροπής, η δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης για τη χρήση του οικονομικού έτους 2009 κατετέθη προδήλως εκ παραδρομής κενή ως προς το σκέλος των τραπεζικών καταθέσεων. Εν τούτοις, η ακρίβεια της εν λόγω δήλωσης αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, από τις αντίστοιχες δηλώσεις των αμέσως προηγουμένων και επομένων ετών, όπως επίσης και από σειρά παραστατικών εγγράφων τα οποία έχω προσκομίσει.

Όλη η λίστα στη Βουλή

Την ίδια ώρα στη Βουλή έφθασε και συγκεκριμένα στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής “Πόθεν Έσχες” Ευάγγελου Αργύρη, όλη η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους που έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι τρεις εν ενεργεία βουλευτές έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι είναι πρώην βουλευτές και πολλοί συγγενείς τους. Βέβαια οι μεταφορές των χρηματικών ποσών είναι νόμιμες αλλά παραμένει το σοβαρό ηθικό του θέματος.

Η λίστα αυτή είναι ήδη στα χέρια των ορκωτών λογιστών οι οποίοι θα ελέγξουν τα πόθεν έσχες των συγκεκριμένων εν ενεργεία και πρώην βουλευτών και εν συνεχεία ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Αργύρης θα ενημερώσει τα κόμματα προκειμένου να αποφασίσουν εκείνα τις επόμενες κινήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου