Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οδήγηση στο χιόνι

Οδήγηση στο χιόνιΒασικές αρχές και χρήσιμα tips!
Η οδήγηση σε χιόνι ή πάγο απαιτεί λεπτές κινήσεις του οδηγού υπό όλες τις συνθήκες. Απότομες κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν εύκολα στην απώλεια του ελέγχου του αυτοκινήτου.

Βασικές αρχές...
Η εφαρμογή αλυσίδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κίνηση: Κινείστε με μικρές ταχύτητες και ακολουθήστε πιστά την παραπάνω συμβουλή. Το στρίψιμο, το φρενάρισμα και, βέβαια, η επιτάχυνση πρέπει να γίνονται με απαλές ή ακόμα και ήπιες κινήσεις. Σε κατηφόρες έχετε εμπλεκόμενη την πρώτη ταχύτητα, ώστε να φρενάρει το αυτοκίνητο μέσω του κινητήρα, ενώ, σε έντονες κατηφόρες, επιστρατεύστε και το χειρόφρενο με σήκωμά του κατά μερικές σκάλες.Αν μένετε σε περιοχές που, το χιόνι είναι συχνό φαινόμενο, καλό είναι να προμηθευτείτε ειδικό σετ ελαστικών χιονιού.Αποφύγετε την κίνηση των τροχών σε αυλάκια, που δημιουργούνται από τα προπορευόμενα οχήματα, αν είναι δυνατόν.

Τips
• Έχετε αναμμένα τα φώτα σας
• Με την προϋπόθεση ότι, έχετε σταθμεύσει σε επίπεδο έδαφος, μην τραβήξετε το χειρόφρενο μέχρι το ανώτερο σημείο του κατά το παρκάρισμα, αφού λόγω των χαμηλών νυχτερινών θερμοκρασιών, ενδέχεται να μπλοκάρει το χειρόφρενο.
• Αν δεν μπορείτε να ανεβείτε μια ανηφόρα, δοκιμάστε να την ανεβείτε με την όπισθεν.
• Αν το κλειδί δε μπαίνει στην κλειδαριά, ζεστάνετέ την με έναν αναπτήρα ή ειδιικό σπρέϊ.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου