Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο για ντεμακιγιάζ

Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο για ντεμακιγιάζΕίναι οικονομικό και δεν φράζει τους πόρους

Ίσως να θυμάσαι από το σχολείο ότι ένα υλικό μπορεί να διαλύσει ένα άλλο υλικό που έχει παρόμοια χημική δομή. Έτσι, αφού το make up περιέχει συνήθως έλαια είναι λογικό ότι το ελαιόλαδο μπορεί να το διαλύσει.

Τα οφέλη του ελαιόλαδου για ντεμακιγιάζ...

* Είναι οικονομικό: μπορείς να αγοράσεις ένα μεγάλο μπουκάλι που θα κρατήσει για πολύ ή μπορεί να έχεις ήδη στην κουζίνα σου!
* Είναι αποτελεσματικό: λειτουργεί σχεδόν τόσο καλά όσο το ντεμακιγιάζ
* Δεν δημιουργεί μαύρα στίγματα, δεν φράζει τους πόρους

Τα μειονεκτήματα

* Λιπαρό δέρμα: ίσως να μην νιώθεις την επιδερμίδα σου εντελώς καθαρή και να θέλεις να χρησιμοποιήσεις και ένα κανονικό ντεμακιγιάζ
* Δεν είναι το καλύτερο για την φροντίδα της επιδερμίδας: το ελαιόλαδο λειτουργεί καλά, όμως τα κανονικά καθαριστικά είναι πιο αποτελεσματικά για να μην νιώθεις την επιδερμίδα σου λιπαρή
* Περιορισμός από τον τύπο της επιδερμίδας: ενώ γενικά θεωρείται ότι δεν δημιουργεί ακμή, υπάρχουν περιπτώσεις που έχει οδηγήσει σε εξάρσεις. Έτσι αν έχεις λιπαρό δέρμα ή επιρρεπές στις εξάρσεις, το ελαιόλαδο δεν είναι κατάλληλο για σένα.

Το συμπέρασμα

Το ελαιόλαδο είναι ένα αρκετά καλό καθαριστικό, όμως τα κλασικά καθαριστικά είναι πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, αν ψάχνεις για φυσικές, σπιτικές λύσεις τότε το ελαιόλαδο μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου - σύμφωνα πάντα με τον τύπο του δέρματος.

Πηγή: shape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου