Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
Τορτελίνια καρμπονάρα
Υλικά για 4-6 άτομα
½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
125 γραμμάρια μπέικον
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμάρια βούτυρο
1 συσκευασία... κρέμα γάλακτος 250 ml
2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Για να βράσουμε τα τορτελίνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι και το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, τα αφήνουμε 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα τορτελίνια. Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.
Για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά το πιάτο, μπορείτε να βάλετε τα τορτελίνια καρμπονάρα σε ένα γυάλινο πυρέξ και να τα ψήσετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις πάνω - κάτω, ώστε να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου