Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

«Αμφισβητήστε τα τεκμήρια διαβίωσης»

«Αμφισβητήστε τα τεκμήρια διαβίωσης»Ειδικές σκοπιμότητες εντόπισε ο Συνήγορος του Πολίτη

Το μήνυμα να αμφισβητούν τα χαράτσια της εφορίας εάν δε συμφωνούν με τα τεκμήρια διαβίωσης, στέλνει ο Συνήγορος του Πολίτη στους φορολογούμενους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή συνέταξε μετά από καταγγελίες πολιτών έκθεση στην οποία...
γίνεται αναφορά στην πλημμελή ενημέρωση που παρέχουν οι φορολογικές υπηρεσίες στους φορολογούμενους, φωτογραφίζοντας έτσι ειδικές σκοπιμότητες αλλά και συμπεριφορές που εγκλωβίζουν στα τεκμήρια διαβίωσης και σε υψηλότερη φορολογία ανυποψίαστους πολίτες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε ΔΟΥ που δεν παρείχαν τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τη δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης με αποτέλεσμα φορολογούμενοι να υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρο για εισόδημα που δεν απέκτησαν ποτέ.

Ειδικά μετά τις αλλαγές που επέρχονται φέτος στα τεκμήρια διαβίωσης ο Συνήγορος του Πολίτη στέλνει το μήνυμα στους πολίτες που δεν είχαν τα τελευταία έτη εισοδήματα ή είχαν πολύ χαμηλά εισοδήματα να αμφισβητούν τα χαράτσια της εφορίας.

Απευθυνόμενος δε στις αρχές ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι η διοίκηση οφείλει να επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και να προβεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και με αυξημένη επιμέλεια στη διασφάλιση της πλήρους ενημέρωσης των φορολογούμενων για τη δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου