Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μειωμένη η επιβατική κίνηση στα λιμάνια

Μειωμένη η επιβατική κίνηση στα λιμάνιαΗ κρίση έπληξε το τριήμερο


Μικρή μείωση σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζει η κίνηση από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

    Η μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και κυρίως η αύξηση της τιμής των...
ακτοπλοϊκών καυσίμων, είναι οι βασικές αιτίες που οδήγησαν πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες να δρομολογήσουν λιγότερα πλοία.

    Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν χθες δέκα αναχωρήσεις πλοίων με 10.814 επιβάτες, ενώ πέρυσι έγιναν δεκατέσσερις με 11.342 επιβάτες.

    Για τον Αργοσαρωνικό είχαμε 26 δρομολογήσεις πλοίων με 4.875 επιβάτες, ενώ πέρυσι είχαμε 33 απόπλους με 4.226 επιβάτες.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν επτά πλοία με 3.720 επιβάτες, ενώ πέρυσι έγιναν 9 δρομολογήσεις με 3272 επιβάτες. Τέλος από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις αναχωρήσεις πλοίων με 996 επιβάτες ενώ πέρυσι είχαμε 7 απόπλους πλοίων με 1113 επιβάτες.

    Το Λιμενικό σώμα συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους.

    Σε περίπτωση αλλαγής η καθυστέρησης δρομολογίου πλοίου, λόγω βλάβης, ενδέχεται προγραμματισμένα δρομολόγια να τροποποιηθούν.

    Στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Για το αλλοδαπό επιβατικό κοινό παρέχεται η ίδια πληροφόρηση (την ημέρα του ταξιδιού) από την Τουριστική Αστυνομία (τηλ. 171).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου