Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα δείχνει ότι το βραδινό φαγητό δεν παχαίνει

Έρευνα δείχνει ότι το βραδινό φαγητό δεν παχαίνειΟ έλεγχος του βάρους εξαρτάται από τις θερμίδες που καταναλώνουμε

Πολλές δίαιτες συμβουλεύουν να μην τρώμε μετά από κάποια ώρα το βράδυ. Ισχυρίζονται ότι ο οργανισμός θα αποθηκεύσει περισσότερο λίπος, είτε επειδή ο μεταβολισμός γίνεται νωθρός στο τέλος της ημέρας, είτε επειδή είμαστε...
ακίνητοι και επομένως δεν καίμε θερμίδες.

Μια μελέτη όμως του κέντρου διατροφής Dunn στο Cambridge έδειξε το αντίθετο.

Οι εθελοντές τέθηκαν με ολόκληρο το σώμα σε θερμιδόμετρο, το οποίο μετρά τις θερμίδες που καίγονται και αποθηκεύονται.

Κατανάλωσαν ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα και ένα μικρό βραδινό γεύμα κατά την πρώτη περίοδο δοκιμής, και κατά τη δεύτερη περίοδο δοκιμής, ένα μικρό μεσημεριανό γεύμα και ένα μεγάλο βραδινό γεύμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μεγάλο γεύμα αργά το βράδυ δεν οδήγησε το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος.

Σημασία δεν έχει το πότε τρώτε, αλλά το συνολικό ποσό θερμίδων που καταναλώνεται σε ένα 24ωρο.

Mια νυχτερινή θερμίδα δεν έχει καμία διαφορά από μια ημερήσια καθώς μια θερμίδα είναι μια θερμίδα, ανεξάρτητα από το πότε τρώτε. Αυτό που προκαλεί την αύξηση του βάρους είναι η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που καίτε.

Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι που «λιμοκτονούν» κατά τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ τρώνε πάρα πολύ. Άλλοι πάλι τρώνε ένα πλήρες γεύμα το βράδυ, παρ' ότι έχουν φάει κανονικά στη διάρκεια της μέρας. Και υπάρχουν κι αυτοί που επιλέγουν για βραδινό ό, τι πιο παχυντικό υπάρχει, από πίτσες μέχρι γλυκά.

Τι κάνουν όσοι αδυνατίζουν ή διατηρούν σταθερό το βάρος τους;

Τρώνε όσο πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας και όσο χρειάζεται το βράδυ, γιατί ούτε βουλιμία τους πιάνει από την έλλειψη τροφής όλη μέρα, ούτε χρειάζεται να πάνε για ύπνο με άδειο στομάχι. Ρυθμίζουν έτσι καλύτερα την όρεξη τους και τη συνολική πρόσληψη τροφής.

Επομένως, με απλά λόγια αυτό που καθορίζει αν θα αδυνατίσετε ή θα διατηρήσετε το βάρος σας, δεν είναι ποια ώρα της ημέρας τρώτε αλλά τι και πόσο τρώτε και πόση είναι η σωματική σας δραστηριότητα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Πηγή: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου