Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνία για τους επτά Έλληνες ναυτικούς του σούπερ τάνκερ Irene SL, στο οποίο έγινε πειρατεία σήμερα το πρωί, ανοικτά του Ομάν

Σε ομηρία βρίσκεται ένα ελληνικής σημαίας σούπερ τάνκερ το Irene SL, από τις 11 το πρωί, που μεταφέρει αργό πετρέλαιο στα ανοιχτά του Ομάν.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από επτά Έλληνες, 17 Φιλιππινέζους και ένα Γεωργιανό.

Το πλοίο, μήκους...
333 μέτρων και 60 μέτρων πλάτους, είχε αναχωρήσει από το Κουβέιτ με προορισμό τις αμερικανικές ακτές του κόλπου του Μεξικού.

Το Very Large Crude Carrier Irene SL, που ανήκει στη NS Lemos & Co, είχε ναυλωθεί από την Kuwait Petroleum Corp. για να μεταφέρει περίπου 266.000 τόνους αργού πετρελαίου.

«Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από ενόπλους σήμερα το πρωί», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο πρακτορείο Reuters. «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με το σκάφος. Είμαστε εν μεσω μιας μεγάλης κρίσης. Το πρώτο και μόνο μέλημά μας είναι το πλήρωμά μας και οι οικογένειές τους».
Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η First Navigation Special Maritime Enterprise.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει, έμφορτο με 266.000 τόνους crude oil, από το Μίνα Αλ Αχμάντι του Περσικού Κόλπου, με προορισμό τον Κόλπο του Μεξικού.

Αμέσως μόλις η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκαν οι υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη  Χρήστος Παπουτσής και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου