Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Φόβοι για νέα έξαρση της νέας γρίπης λόγω κρύου

Οι επιδημιολόγοι αναμένουν από τις αρχές του Μαρτίου σταδιακή υποχώρηση της γρίπης και εκτιμούν ότι μέσα σε 6 εβδομάδες θα έχει υποχωρήσει πλήρως η μεταδοτικότητα της.

Ωστόσο ο κρύος καιρός των τελευταίων ημερών όπως λένε οι επιστήμονες συμβάλλουν περισσότερο στην εξάπλωση του ιού και για αυτό συστήνουν να είναι οι πολίτες να είναι σε επιφυλακή και προσεχτικοί.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι... από όσους εμφανίζουν επιπλοκές, εκείνοι που χρειάζονται εντατική θεραπεία, είναι σχεδόν διπλάσιοι από πέρσι. Εκτιμούν ότι αυτό συνέβη:

-Α. Διότι οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι χρόνιοι πάσχοντες, που έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, δεν το έκαναν φέτος.

-Β. Διότι ο ιός Η1Ν1 αποδεικνύεται ότι έχει πιο λοιμογόνα στελέχη.

-Γ. Επειδή η εμφάνιση των κρουσμάτων έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.

Οι ειδικοί τόνισαν για μία ακόμα φορά ότι τα αντιικά φάρμακα, αν δοθούν έγκαιρα, καλύπτουν απόλυτα την πρόληψη και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σώσουν ζωές.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι έχει αποκατασταθεί το θέμα με την επάρκεια αντιικών φαρμάκων στα φαρμακεία. Οι επιστήμονες τόνισαν, επίσης, ότι ποτέ δεν είναι αργά για εμβολιασμό και σημείωσαν ότι η Τσεχία, η Αυστρία, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι τέσσερις χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμβολιασθέντων για τη νέα γρίπη. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα ποσοστό 8,5% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου