Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στη Σάμο από εφημερίδα της Αυστραλίας!

Το ένθετο Travel της εφημερίδας Τhe Australian του Σαββατοκύριακου φιλοξένησε αφιέρωμα στο όμορφο νησί του Αιγαίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γνωστό έντυπο του εξωτερικού ασχολείται με την ομορφιά των ελληνικών νησιών μεταφέροντας με φωτογραφικό αφιέρωμα όλα τα καλά του τόπου μας. H εφημερίδα της Αυστραλίας επέλεξε να "ταξιδέψει" τους αναγνώστες της μέχρι την Σάμο.

"Οι Σειρήνες σας καλούν στη Σάμο" είναι ο τίτλος που έδωσε στο θέμα της η... αρθρογράφος Marian McGuinness και πρόκειται για μια περιήγηση στους αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς χώρους της Σάμου με έμφαση στην αρχαιοελληνική κληρονομιά του νησιού.




Η συντάκτρια επισκέπτεται ενδεικτικά το αρχαιολογικό μουσείο, "το καλύτερο της Ελλάδας μετά από της Αθήνας", τα χωριά Μανωλάτες και Βουρλιώτες, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Βροντιανής, την Υδρούσσα, τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και φυσικά το Πυθαγόρειο "το πανέμορφο λιμάνι που πλαισιώνεται από ταβέρνες και ήρεμους πεζοδρόμους".

Κατά την αποχώρησή της από το νησί για τον επόμενο προορισμό, τη Μύκονο, άνδρες του λιμενικού οδηγούσαν στο Λιμεναρχείο παράνομους μετανάστες, "καθώς η Σάμος αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα", γεγονός το οποίο η αρθρογράφος θεωρεί δικαιολογημένο εφόσον "πρόκειται ομολογουμένως για ένα νησί μοναδικής ομορφιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου