Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σοκ! 93 οι νεκροί στη χώρα μας από τη νέα γρίπη


Συναγερμός έχει σημάνει καθώς αυξάνονται διαρκώς τα θύματα ενώ η πληρότητα στις πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων μας αγγίζει το 100%.

Η μεγάλη ανησυχία των επιστημόνων οφείλεται στο γεγονός πως οι νεκροί από τη νέα γρίπη έχουν ήδη φτάσει τους 93, όταν πέρσυ είχαν χάσει τη ζωή τους 99 άνθρωποι, ενώ με αγωνία αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη Δευτέρα το πρωί.

Πιο ευάλωτοι να νοσήσουν βαριά είναι οι...
άνδρες, καθώς το 60% των μέχρι στιγμής κρουσμάτων αφορά στον ανδρικό πληθυσμό και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 51 έτη, κατηγορία για την οποία δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η χρήση αντιϊκών φαρμάκων πρέπει να ξεκινά μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι η έντονη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης, τονίζει πως η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν.

Ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 τα φαρμακεία όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων, δύνανται να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων με απλό πρωτόκολλο παραλαβής την απαραίτητη ποσότητα αντι-ιικών φαρμάκων προς δωρεάν διάθεση, τηρώντας απλό αρχείο των αντιστοίχων ιατρικών συνταγών.

Υπενθυμίζει ότι για τους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων πραγματοποιείται δωρεάν από τα Φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας με απλή ιατρική συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου