Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση απάντηση της Τρόικας: “Λυπούμαστε για τις λάθος εντυπώσεις

- Την εξέδωσε και αυτή τα ξημερώματα
- Στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λάου
- Επιμένουν όμως ότι πρέπει να πουλήσουμε δημόσια περιουσία 
- Απάντηση Παπακωνσταντίνου στα όσα είπε ο Ντερούζ

Πέρασαν 24 ώρες με δηλώσεις, επιστολές από την κυβέρνηση ότι θίχτηκε και άλλα πολλά για να βγάλει και η τρόικα μια ανακοίνωση απάντηση για τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης εκφράζει... τη λύπη της για τις λάθος εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και στηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος. Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές».
Όμως με δηλώσεις του σε κυριακάτικες εφημερίδες ο Σερβάας Ντερούζ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει αρκετή δημόσια περιουσία για να βγάλει χρήματα ενώ παράλληλα αδειάζει και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου λέγοντας πως δεν προέβαλε οποιοδήποτε αντεπιχείρημα!

H απάντηση Παπακωνσταντίνου

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιεί δημόσια γη, και τις αποφάσεις για το τι και το πώς, τις παίρνει συντεταγμένα η ελληνική κυβέρνηση και ουδείς άλλος.

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή συνεντεύξεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σ. Ντερούζ, σε κυριακάτικες εφημερίδες. Ο υπουργός χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Ντερούζ «το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς» και παράλληλα τονίζει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει, επίσης, χαρακτηριστικά, ότι «η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Είναι μία επιλογή, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας. Είναι μια επιλογή, που η κυβέρνηση προωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα- με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου