Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Όχι» Λοβέρδου στα φαρμακεία σε super market

Για να ανοίξει ένα φαρμακείο, απαιτείται δίπλωμα φαρμακοποιού, δικό του ΑΦΜ, δικός του χώρος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας ήρε, όπως τόνισε, το επιχείρημα εκείνων που υποστήριζαν ότι υπάρχει Κερκόπορτα για να περάσει το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε χέρια εμπόρων.

«Το επάγγελμα του... αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν την χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην Επικράτεια», επεσήμανε ο Ανδρ. Λοβέρδος κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως ανέφερε, αυτή η ρύθμιση υπάρχει στο σχέδιο νόμου στην εισηγητική έκθεση σε αρκετές διατάξεις, όμως, επειδή δεν υπήρχε και σε μία άλλη φράση, εκεί «πατούσαν» οι συνδικαλιστές των φαρμακοποιών και έλεγαν ότι πρόκειται για μια εκ του πλαγίου αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος και μία Κερκόπορτα για να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Και εξαπέλυσε πυρά προς τους απεργούς φαρμακοποιούς. «Έχω καταλάβει τώρα πια από την πορεία του διαλόγου - στη φάση σύγκρουσης που είμαστε - ότι αυτό, κατά τα λεγόμενά τους, είναι και το μείζον», είπε. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτό είναι αναλήθεια, αλλά προχώρησε στην προσθήκη για να «άρει κάθε επιχείρημα που βρίσκει τηλεοπτικό χώρο και ως εξ αυτού επιχειρείται να νομιμοποιηθεί μία απεργία, που ταλαιπωρεί τους πολίτες, ιδιαίτερα χωρίς λόγο».

Νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός Υγείας είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο, για τη λειτουργία φαρμακείων σε super market και άλλους χώρους. Σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Μάριου Σαλμά, αν super market μπορούν να συνεργαστούν με αδειούχο φαρμακοποιό για να λειτουργήσουν φαρμακείο στις εγκαταστάσεις τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει ή να δεσμευτεί πως σε σχετική διάταξη του νομοσχεδίου θα προβλέπεται κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου