Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αρχίζει η απελευθέρωση της.... Νομικής - Συμφώνησαν να φύγουν οι λαθρομετανάστες - Σε λίγο η πορεία προς το νέο κτίριο - Η Κυβέρνηση έπαιξε με τους όρους των λαθρομεταναστών

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχόλιο του ΟΔΥΣΣΕΑ! 

- Η αστυνόμευση στο νέο κτίριο θα υπάρχει τελικά αλλά θα είναι διακριτική
- Όσοι είναι ασθενείς θα μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νέο κτίριο
- Στο κτίριο αυτό θα παραμείνουν για 15 μέρες σύμφωνα με τη συμφωνία
- Παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις γύρω από τη Νομική και σε όλο το Κέντρο



Μετά από ένα πολυήμερο θρίλερ με ολόκληρη την αστυνομική δύναμη της Αθήνας να βρίσκεται επί ποδός, μία ολόκληρη κυβέρνηση να βρίσκεται σε... νευρική κρίση με αλλεπάλληλες έκτακτες συσκέψεις, μία ολόκληρη πανεπιστημιακή κοινότητα σε απόγνωση και τους πολίτες θεατές στο θέατρο του παραλόγου, ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν οι λαθρομετανάστες.

Επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής από τους λαθρομετανάστες απεργούς πείνας, οι οποίοι σε λίγο θα αποχωρήσουν και θα μετεγκατασταθούν, για χρονικό διάστημα 15 ημέρών, στο κτίριο που είχε προταθεί από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας είναι ότι οι λαθρομετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους λαθρομετανάστες θα είναι περιορισμένος.

Για απόψε τουλάχιστον οι λαθρομετανάστες απεργοί πείνας θα εγκατασταθούν στο ισόγειο του κτιρίου και οι αλληλέγγυοι θα βρίσκονται στον κήπο. Εξάλλου η αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησης των λαθρομεταναστών από τη Νομική στο κτίριο θα παρακολουθεί διακριτικά.

Η πορεία τους προς το νέο κτίριο αναμένεται να ξεκινήσει τα επόμενα λεπτά!

Είχε προηγηθεί ένα πολύωρο θρίλερ μετά την πρώτη αρνητική τους απάντηση να μεταβούν σε άλλο κτίριο και τις πρυτανικές αρχές να δίνουν το πράσινο φως για άρση του ασύλου. Με το που δόθηκε η εντολή για άρση του ασύλου, η περιοχή μετατράπηκε σε "αστακό" από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ξεκινήσει η επέμβαση, η οποία τελικώς ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τους εισαγγελείς, οι οποίοι αν και αρχικά απωθήθηκαν από την είσοδο εν συνεχεία κατάφεραν να συνομιλήσουν με τους λαθρομετανάστες. Η κυβέρνηση δέχθηκε αρχικά όλα τα αιτήματα των λαθρομεταναστών, αλλά εμπλοκή υπήρξε, καθώς δεν συμφωνούσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου με τους όρους των λαθρομεταναστών.

Τελικά, μετά από ένα νέο θρίλερ που διαδραματίστηκε για τους όρους με τους οποίους θα μετεγκατασταθούν, οι λαθρομετανάστες συνεδρίασαν και αποφάσισαν τελικά να μεταβούν στο νέο κτίριο αλλά όχι με πούλμαν αλλά με μία ειρηνική πορεία και τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου