Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η EUROCLASSICA-Ομηρική Ακαδημία και η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, θα παρουσιάσουν στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" το βιβλίο «Καππαδοκία »

Το βιβλίο «Καππαδοκία προσκύνημα από γης και ουρανό» θα παρουσιάσουν η EUROCLASSICA-Ομηρική Ακαδημία και η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (Οδός Καρύτση 7). Μετέχουν επίσης στην παρουσίαση οι Σύλλογοι, Φίλων Εθνών, Φίλοι του Χιώτικου χωριού και Φίλων του Δρομοκαϊτείου.
Το βιβλίο έχει γράψει ο ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Παν. Κέκης.
Στην έκδοση αυτή του βιβλίου συνέβαλαν ο...
πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), ο οποίος έγραψε το κείμενο για την Χριστιανική Καππαδοκία, αλλά και άλλοι επιστήμονες με την εμπειρία τους, από επανειλημμένες επισκέψεις τους στην περιοχή της Καππαδοκίας.
Όπως σημειώνει και ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου, η διεθνής και η ελληνική βιογραφία, που ασχολούνται με την Καππαδοκία, είναι τόσο πλούσιες, που αν θελήσει κανείς να ασχοληθεί μαζί τους νομίζω ότι θα πρέπει να το κάνει έργο ζωής.
Και ο κ. Κέκης συνεχίζει:
«Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει και τον υπότιτλο αυτού του λευκώματος («ένα οδοιπορικό προσκύνημα»), αφού δε φιλοδοξεί να κάνει τίποτε άλλο από το να βοηθήσει τον επισκέπτη να πάρει μια πρόγευση, οδηγό για όσο χρόνο θα θελήσει να παραμείνει στη χώρα που ονομάζεται Καππαδοκία».
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο από τη σελίδα 17 έως την 69 που περιέχει γεωμορφολογία, κλιματολογία και ιστορικά στοιχεία και το δεύτερο, το οποίο είναι κυρίως ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με στοιχεία για κάθε σταθμό-περιοχή στην οποία αναφέρεται ο συγγραφέας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν εκτός από τον συγγραφέα και τον πρωτοπρεσβήτερο Γιώργο Μεταλληνό οι, δρ. Αθανάσιος Γιαλούρης διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής νοσοκομείου Ελπίς, δρ. Ιωάννα Κονδύλη Λέκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, φιλόλογος Ελένη Κόντου και η διδάκτωρ Φιλολογίας-Ιστορίας Μαρία Ελευθερία Γιατράκου, η οποία και θα συντονίσει το πρόγραμμα.
Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων από τη μουσικοχορευτική ομάδα της «πνευματικής κίνησης Βορείων Προαστίων Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου