Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μόνο στην Αθήνα δεν θα χιονίσει - Τσουχτερό κρύο παντού - Mερικό απαγορευτικό απόπλου

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας ενδέχεται να χιονίσει. Βορειάδες στο Αιγαίο 8 Μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Μερικό απαγορευτικό

Δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο από... Άγιο Κωνσταντίνο και Βόλο προς Σποράδες. Κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου - Καβάλας και Ρίο - Αντίρριο.

Aναλυτικά ο καιρός

Σήμερα στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή περιμένουμε μικρή βελτίωση. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή με ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από Βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου

Χιόνια θα πέσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοια το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή όπου στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων.

Στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν. Την Κυριακή, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απ 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Την Κυριακή θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και κάποιες αραιές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη και στις Κυκλάδες. Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-8 Μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 9 Μποφόρ. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι και την Κυριακή. Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη και στις Κυκλάδες ενώ στα ορεινά της Κρήτης ενδέχεται να χιονίσει Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, που κατά τόπου θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Βροχερός θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 6 έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών. Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε πτώση.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα ανατολικά και νοτια χωρα νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χωρας. Στην υπόλοιπη χωρά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου