Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται μαστίχα σε χάπι για τα προβλήματα του πεπτικού!


Εν μέσω κρίσης, η ευλογημένη ελληνική γη δίνει τη λύση για παραγωγούς της περιφέρειας και για τα σύγχρονα προβλήματα του πεπτικού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου κάνουν έρευνες εδώ και καιρό για τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μοναδικού στον κόσμο προϊόντος. Αναφορές για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας υπάρχουν σε αρχαία κείμενα γιατρών όπως ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός.

Σύγχρονοι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η... μαστίχα – το "δάκρυ" του χιώτικου δέντρου – έχει όντως θεραπευτικές ιδιότητες για ασθένειες του πεπτικού συστήματος, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρούκαι η δυσπεψία.

Εδώ και τέσσερα χρόνια γίνεται έρευνα για το πως σκευάσματα από μαστίχα θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Στις 7 Δεκεμβρίου η ένωση μαστιχοπαραγωγών Χίου εξασφάλισε ειδική άδεια από τον ΕΟΦ για παραγωγή προϊόντων ειδκής διατροφής με τη μορφή “μαστίχα Χίου σε κάψουλα”.

Ο υπεύθυνος παραγωγής του εργοστασίου των μαστιχοπαραγωγών -βγάζει μέχρι τώρα τις γνωστές τσίχλες- Ηλίας Σμυρνιούδης αναφέρει:

“Ο καταναλωτής που ξέρει τις ιδιότητες της μαστίχας και την χρησιμοποιεί για στομαχικές διαταραχές αλλά και για άλλες παθήσεις, ήθελε να έχει τη μαστίχα σε μία μορφή που θα ήταν εύκολη στην κατάποση. Αντί να έχει δηλαδή τη σκόνη που δεν διαλύεται στο νερό, είναι δύσκολη στην κατάποση και μένει σαν ουσία στο στόμα, προχωρήσαμε στην παραγωγή κάψουλας που μπορεί εύκολα να πάρει ο καταναλωτής”.

Ο κ. Σμυρνιούδης αναφέρει επίσης ότι αυτό το εντελώς φυσικό προϊόν με τις θεραπευτικές ιδιότητες μπορεί να “πιάσει” σε νέες αγορές στην Ευρώπη.

Το τμήμα marketing του εργοστασίου λέει ότι η κάψουλα θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και μπορεί να φτάνει και τις 20.000 κάψουλες ανά ώρα. Θα κυκλοφορεί στα φαρμακεία.

Μάλιστα μελέτη που έγινε στο νοσοκομείο της Χίου σε ασθενείς που έπασχαν από τη γνωστή καούρα στο στομάχι και άλλα πεπτικά προβλήματα, διαπιστώθηκε ότι το 75% παρουσίασαν σημαντική βελτίωση με τη μαστίχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου