Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ποιό είναι το κτίριο Υπατία που μένουν από τα ξημερώματα οι απεργοί πείνας

Μετά τη Νομική που να τους πήγαιναν εξάλλου τους λαθρομετανάστες, μόνο σ' ένα Μέγαρο, μπορούσαν να στεγάσουν το πόνο τους οι ξυπόλητοι...Άντε να δούμε πως θα τους βγάλουν μετά από 'κει μέσα, για να επιστρέψουν στα χαρτόκουτα...

Για 15 ημέρες το κτίριο θα φιλοξενεί τους λαθρομετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη στη Νομική. Τι είναι όμως το μέγαρο, αλλά και το Ινστιτούτο Υπατία;

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Μέγαρο Υπατία, συνολικά 1.240 τετραγωνικών μέτρων και τεσσάρων ορόφων, είναι κτισμένο στις αρχές του 20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, Αλέξανδρο Νικολούδη.

Bρίσκεται απέναντι από το...
Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της Γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα. Είναι επίσης πολύ κοντά στην Πλατεία Αιγύπτου και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αντικείμενο του Ινστιτούτου Υπατία είναι η καταγραφή, ανάλυση και ερμηνεία οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών φαινόμενων και γεγονότων με στόχο την εξαγωγή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων και εκτιμήσεων.

Μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης το Ινστιτούτο έχει σκοπό να προβάλλει μελλοντικές τάσεις στην κοινωνία την οικονομία και την πολιτική, και να ενεργεί με τρόπο που να προάγεται η διάδοση και διάχυση της πληροφορίας που παράγεται στο κοινωνικό σύνολο, σε φορείς και σε στοχευμένες ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται και υλοποιούνται σε τακτά διαστήματα ημερίδες κατά τις οποίες παρουσιάζονται και αναλύονται τα συμπεράσματα των ερευνών με την ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών οι οποίοι συνδιαμορφώνουν την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου