Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ρόδος και Κως που βούλιαξαν από τις πλημμύρες - Απίστευτες εικόνες καταστροφής

ΦΩΤΟ AEGEANEWS24.GR- Η κακοκαιρία χτύπησε τα Δωδεκάνησα και το νερό παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του
- Ρόδος: 100 κλήσεις στην πυροσβεστική 
- Το νερό "πήρε" 40 ΙΧ
- Κώς: 7 απεγκλωβισμοί από υπόγεια 
- 200 κλήσεις στην πυροσβεστική
 - 40 απεγκλωβισμοί από ΙΧ!
- Παρασύρθηκαν 40 ΙΧ 
- ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι κοινότητες στην Κω και τη Ρόδο, στα δύο μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκαννήσων που έπληξε χθες η κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές κοινότητες...
Λίνδου, Αρχαγγέλου, Αφάντου και Καλλιθέας. Στην Κώ η απόφαση αφορά τις δημοτικές κοινότητες Ασφενδιού, Πυλίου, Καρδάμαινας, Αντιμάχειας και Κεφάλου.



Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε θύματα. Η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Από το 1994 έχει να κάνει τέτοια κακοκαιρία." Αυτό δήλωσε ο Μιχάλης Μαστής, υπεύθυνος ρεπορτάζ της εφημερίδας Ροδιακή αποτυπώνοντας τα όσα έζησαν από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Ρόδου.

ΦΩΤΟ AEGEANEWS24.GR

Το νερό δεν σταματούσε να πέφτει και να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Όλο το νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού έγινε ποτάμι! Η πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις και τα ορμητικά νερά παρέσυραν πάνω από 40 ΙΧ!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΟΔΙΑΚΗ



Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις περιοχές πλημμυροπαθείς από Καλιθιές έως και Λίνδο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές Aφάντου, Αρχαγγέλου, Καλάθου και Λάρδου από υπερχείλιση χειμάρρων που προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετές ζημιές έχουν προκληθεί σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Τραγική η εικόνα και στην Κω


Και στην Κω οι εικόνες ήταν απίστευτες. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 7 άτομα από υπόγεια, δέχθηκε συνολικά 200 κλήσεις, ενω έγιναν 40 απεγκλωβισμοί από ΙΧ!
Οι κάτοικοι είδαν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν 70 ΙΧ!

Μετά την καταιγίδα η κακοκαιρία συνεχίστηκε με χαλαζόπτωση και στο νησί το έστρωσε μέχρι το λιμάνι



Ως την μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων 20 ετών χαρακτήρισε την χθεσινή νεροποντή ο δήμαρχος της Κω Κώστας Καϊσερλής.

"Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Ήταν μια πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση για δύο ώρες. Έχουν υποστεί ζημιές κατοικίες και επιχειρήσεις, όπως Super Market και βιοτεχνίες.
Σε μερικά απομακρυσμένα κυρίως σημεία έχουν αποκοπεί και οι δρόμοι".


Προβλήματα και στην Αττική


Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν και προβλήματα στην Αττική. Έγιναν 22 κοπές δέντρων και ξηλώθηκαν 5 πινακίδες σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Βριλήσια και Νέα Πεντέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου