Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στον αέρα συμβασιούχοι μετά τη μονιμοποίηση

Απόφαση του Αρείου Πάγου αφήνει στον “αέρα” τους συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με νόμο του 2002. Ποια ήταν η απόφαση και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μετέωροι κινδυνεύουν να μείνουν οι συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν κάνοντας χρήση του νόμου... 3051/2002, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση κατάταξης σε οργανική θέση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου εντός της δίμηνης προθεσμίας από την έναρξη ισχύος του αναθεωρημένου Συντάγματος.

Το Β' Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του εν λόγω νόμου με την οποία δόθηκε η προθεσμία, με το σκεπτικό ότι το άρθρο 118 του Συντάγματος -μετά την αναθεώρηση του 2001- δεν παρέχει την ευχέρεια στον κοινό νομοθέτη να επεμβαίνει εκ νέου για την θέσπιση κανόνων τακτοποίησης της υπηρεσίας κατάστασης των συμβασιούχων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Οριστική απόφαση επί του ζητήματος που ανέκυψε με αφορμή προσφυγή συμβασιούχου αρχιτέκτονα – μηχανικού του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, θα λάβει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντόπισε συνταγματικό κώλυμα όταν ασχολήθηκε με την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των συγκεκριμένων υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν βάσει του Ν. 3051/2002.

Με νομοθετική ρύθμιση (Ν. 2839/2000) άλλωστε, που προηγήθηκε της τελευταίας αναθεώρησης του Συντάγματος το 2001, θεσπίστηκε πρόβλεψη μονιμοποίησης -με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου- του προσωπικού που υπηρετούσε κατά την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου ή υπηρέτησε μέσα στο χρονικό διάστημα από 1.8.1999 μέχρι 31.3.2000, στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμίδας στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης ή με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων ο νόμος έδινε προθεσμία δύο μηνών, την οποία παρέτεινε ο επίδικος νόμος του 2002 για ένα ακόμη δίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου