Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Όχι στη νομιμοποίηση των...λαθρομεταναστών της Νομικής

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να νομιμοποιηθούν οι παράνομοι μετανάστες που κάνουν κατάληψη στη Νομική, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών. "Δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση" δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών σε επίσημες δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την αφετηρία απεργίας πείνας.
Ο υπουργός εξέφρασε την...
κάθετη αντίθεσή του στο θέμα ακατάσχετης παροχής εγγράφων για την επίσπευση της διαδικασίας απονομής ασύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα".
Σύμφωνα με τον ίδιο "από τις τελευταίες εθνικές εκλογές δεν έχει διενεργηθεί καμία μαζική νομιμοποίηση, ούτε και πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον".
Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες νομιμοποιήσεις μεταναστών διενεργήθηκαν το 2005 και το 2007 από την προηγούμενη κυβέρνηση προσφέροντας μαζικά και αδιακρίτως νόμιμους τίτλους σε περίπου 150.000 αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
"Η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στην πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια, αλλά και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών από την άλλη", κατέληξε σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου