Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013
Κέικ με μήλο και καρύδια
Για ένα γευστικό πρωινό
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
-μισό χυμό λεμόνι
-4 με 5 μήλα
-1 κουτάλι κανέλα
Για το κέικ...
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-2 & 1/2 βανιλια σκόνη
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-4 αυγά
-1/4 φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
-2 &3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουτάλι κοφτό μπεικιν πάουντερ
-1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ζάχαρη , κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μας υλικά. Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια φόρμα 28 εκ. (με άνοιγμα στα πλάγια) και ρίχνουμε λαδόκολλα. Προσθέτουμε την μισή ζύμη και επάνω τα μισά μήλα. Πάλι την μισή ζύμη και μισά μήλα.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα και το ψήνουμε για 60 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη το κέικ μας έχει ψηθεί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου