Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αποφασίζουν... εκλογές ή προχωράμε ως έχει

Αποφασίζουν... εκλογές ή προχωράμε ως έχει 
Σε τεντωμένο σχοινί στις 6 το απόγευμα η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών

Εκβιάζοντας εαυτούς και αλλήλους με εκλογές θα συνεδριάσουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να αποφασίσουν την τύχη της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το ερώτημα που πλανάται είναι αν η ΕΡΤ είναι το θέμα ή αν είναι το πρόσχημα για προσφυγή στις κάλπες. Το πρόσχημα και των τριών από διαφορετικές αφετηρίες αλλά με το ίδιο σκεπτικό ή μάλλον τον ίδιο φόβο.

Το φόβο του θερμού φθινοπώρου και του ακόμα θερμότερου χειμώνα του 2013. Πίσω από το μαύρο της ΕΡΤ και τον τρόπο που επιβλήθηκε υπάρχουν οι 2.800 απολύσεις που απαίτησε και πήρε η τρόικα και που θα διογκώσουν τις στρατιές των ανέργων, θα θέσουν σε ακόμα πιο βαθύ τέλμα τα ασφαλιστικά ταμεία και θα επιτείνουν την ύφεση στην αγορά. Και η τρόικα δυστυχώς θεωρεί τις απολύσεις στην ΕΡΤ μέρος των απολύσεων που πρέπει να γίνουν.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει...
είτε με κλειστή είτε με ανοιχτή είτε με μεταβατική ΕΡΤ η κυβέρνηση να εξασφαλίσει και νέο αριθμό απολύσεων που δεν βγαίνει μόνο από τους επίορκους και τους... τεμπέληδες.

Την ίδια στιγμή εντοπίζεται σοβαρό δημοσιονομικό κενό το οποίο μόνο με νέα μέτρα μπορεί να καλυφθεί. Παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε οριακό σημείο ενώ οι αποκρατικοποιήσεις δεν στέφονται και από αυτό που κανείς θα αποκαλούσε επιτυχία.

Το ίδιο και ο αγώνας που δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την εξεύρεση κονδυλίων που θα δώσουν ώθηση στα μεγάλα έργα.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ερώτημα αν η ΕΡΤ είναι απλώς το πρόσχημα γίνεται το βασανιστικό ερώτημα των ημερών. Γεγονός είναι ότι και οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης τόσο που τώρα οποιαδήποτε υποχώρηση σημαίνει κομματική ήττα.

Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποκτά δραματικά χαρακτηριστικά και για τα κόμματα τις συγκυβέρνησης αλλά και για τη χώρα η οποία θα μπει σε μια νέα εκλογική περιπέτεια και πιθανότατα σε μια νέα περίοδο πολιτικής αστάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου