Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δημόσιο: 2.100 υπεράριθμοι προς απόλυση – Το μοντέλο ΕΡΤ παντού

Οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μπήκαν ήδη μπροστά.

Η ΕΡΤ είναι απλά το πρώτο βήμα. Το σχέδιο νόμου Μανιτάκη προωθεί καταργήσεις όχι απλά φορέων αλλά ακόμη και μεμονωμένων υπηρεσιών. Μετά την κατάργηση, όπως και στην περίπτωση της ΕΡΤ το προσωπικό απολύεται.

Το πρώτο στάδιο θα είναι η δημιουργία νέων Οργανισμών του δημοσίου που θα...
αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες. Οι νέοι οργανισμού θα δημιουργηθούν με προεδρικά διατάγματα και από αυτό το σχέδιο εξαιρούνται μόνο οι εταιρείες του δημοσίου που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα θα προβλέπεται και η κατάργηση ή η τροποποίηση διατάξεων νόμου ή κανονιστικών πράξεων που διέπουν τη λειτουργία των φορέων, κάτι που σημαίνει ότι οι φορείς μπορούν να αλλάζουν μορφή.
Με τη σύσταση των νέων οργανισμών καταργούνται, συγχωνεύονται ή μεταφέρονται υπηρεσίες και αρμοδιότητες σε άλλες υπηρεσίες.
Με βάση όλα αυτά και με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μπορούν να καταργούνται ή να δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
Ήδη από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και τη Γ.Γ. Ενημέρωσης έχουν προκύψει 2.100 υπεράριθμοι υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι αυτοί ακόμη και εάν υπάρξουν κάποιες μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες αποτελούν, μετά την ΕΡΤ , την πρώτη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου