Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Επιπλοκές στο παρθενικό ταξίδι της «Αριάδνης» της Hellenic Seaways για Χίο-Μυτιλήνη

Τετάρτη 19 Ιουνίου 8 μ.μ., το πλοίο Αριάδνη 
στο λιμάνι του Πειραιά
Το παρθενικό ταξίδι στη Χίο, ενός πλοίου με ωραίο περιτύλιγμα αλλά με πολλά προβλήματα. Αναφερόμαστε στο πλοίο «Αριάδνη» της Hellenic Seaways.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου, συγκυρίες, φωτιά στη τσιμινιέρα του «Νήσος Μύκονος», οδήγησε το «Νήσος Χίος», στο δρομολόγιο του «Νήσος Μύκονος» και έφερε το «Αριάδνη» στο δρομολόγιο Πειραιάς Χίο-Μυτιλήνη.

Ο υπογράφων ήταν ανάμεσα στους...
επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν στο συγκεκριμένο ταξίδι.
Ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα, για δουλειές και λόγους υγείας, μας έφεραν στην καρδιά των γεγονότων με τα ακτοπλοϊκά του νησιού μας.

Την Τρίτη το βράδυ επιβιβάστηκα στο «Νήσος Χίος». Προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου, 11.25 μ.μ. Το πλοίο έφυγε κανονικά από το λιμάνι της Χίου. Ενώ το ταξίδι για τον Πειραιά, είναι οκτώ ώρες, αφού τα πλοία για οικονομία ταξιδεύουν με 17 κόμβους, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι ώρα άφιξης στο λιμάνι του Πειραιά θα είναι 5.20 π.μ. όχι στη θέση που δένουν τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Πειραιά Χίος-Μυτιλήνη, αλλά σε προβλήτα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά για επιστροφή στη Χίο, 9 μ.μ. με το πλοίο «Αριάδνη» της ίδιας εταιρίας.

Το πλοίο, πράγματι, πολύ μεγαλύτερο από το «Νήσος Χίος», με πάρα πολλές θέσεις αεροπορικών καθισμάτων, χωρισμένες σε διάφορους χώρους.
Τετάρτη 19 Ιουνίου, 8.30 μ.μ. οι επιβάτες κανονικά μπαίνουν στο πλοίο

Όσον αφορά τη διακεκριμένη θέση, διπλάσιος χώρος, από το πλοίο που μέχρι τώρα γνωρίζαμε, μεταξύ των καθισμάτων, με τραπεζάκι στη μέση, ανά δύο καθίσματα, τα οποία σχεδόν οριζοντιωνόντουσαν προσφέροντας στον ταξιδιώτη, ένα άνετο ταξίδι.

Αυτό λοιπόν, όμως, ήταν το περιτύλιγμα. Διότι, το πλοίο δεν ήταν έτοιμο να ταξιδέψει.
Ενώ φόρτωσε τους επιβάτες και όλοι περίμεναν ότι 9 μ.μ., την προγραμματισμένη ώρα θα αναχωρούσε για την διαδρομή του, Χίο-Μυτιλήνη, στις 9.15 μ.μ. ακούσθηκε η πρώτη ανακοίνωση.
Το πλοίο θα έχει καθυστέρηση στην αναχώρησή του, διότι φορτώνει καύσιμα και υπάρχει μεγάλη κίνηση.

Παρεμπιπτόντως, κίνηση το λιμάνι του Πειραιά δεν είχε. Εξάλλου, στις 9 μ.μ. είναι προγραμματισμένο να φεύγει το πλοίο για Χίο-Μυτιλήνη.

Παραβάσεις αρμοδιότητας Εισαγγελέα
Το πλοίο έβαζε καύσιμα με βυτία, την ώρα που είχε ήδη φορτώσει τους επιβάτες του, κάτι που απαγορεύεται, αφού σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα, που μπορούσε να είχε συμβεί, θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές.
Τετάρτη 19 Ιουνίου 8.40 μ.μ. το πλοίο Αριάδνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το πλοίο βγήκε από επισκευή, για να καλύψει το πρόβλημα που προέκυψε με το «Νήσος Μύκονος», χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προγραμματισμένες εργασίες του.

Εκτός αυτού, δεν είχε στελεχωθεί με πλήρωμα που να γνωρίζει το πλοίο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δυσλειτουργίες.

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σε καμπίνες του πλοίου, δεν μπορούσαν να έχουν κλειδιά ή κάρτες των καμπινών τους, διότι δεν υπήρχαν στη ρεσεψιόν για να τους δοθούν.

Οι υπάλληλοι της εταιρίας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν για να δώσουν κάποιες λύσεις στο μπάχαλο που επικρατούσε, επί, τουλάχιστον, δύο ώρες, μπροστά τους, δεν είχαν τη δυνατότητα.

Αποτέλεσμα, λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου, κάτι που τελικά έγινε στις 11.30 μ.μ. να καταρρεύσει η κυρία στη Reception, που προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις στους εξαγριωμένους επιβάτες.

Στη συνέχεια επικράτησε πανδαιμόνιο, αφού οι πιο ψύχραιμοι επιβάτες, κατηγορούσαν τους εξαγριωμένους, ότι τρελάνανε τους ανθρώπους της Reception, με τις φωνές τους, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει η κυρία από την πίεση που ένιωσε.

Συνέχεια με ψέματα…
Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 11.25 μ.μ. εκπρόσωπος του καπετάνιου 
ενημέρωνει τους εξαγριωμένους επιβάτες στη Reception του πλοίου
Κάποιος που εκπροσώπησε τον καπετάνιο του πλοίου (πρόκειται για τον κύριο της φωτογραφίας), στο γενικό μπάχαλο, εμφανίστηκε στη Reception και είπε ότι, το πλοίο, θα αναχωρήσει σε πέντε λεπτά, στις 11.30 μ.μ., όπως και έγινε, και ότι θα πάει με όλη τη δύναμή του, 25 κόμβους και έτσι θα καλύψει εν μέρει το χρόνο της καθυστέρησης και θα καταφέρει να είναι στη Χίο στις 6 π.μ. και στη Μυτιλήνη στις 8.30 π.μ.

Το τελευταίο βέβαια, δεν έγινε αφού το πλοίο «Αριάδνη», έδεσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Χίου, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 7.27 π.μ. δηλαδή με καθυστέρηση δυόμιση ωρών, όση ήταν και η καθυστέρηση στην αναχώρησή του από τον Πειραιά.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 7.30 π.μ. το πλοίο Αριάδνη στο λιμάνι της Χίου

Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε, οι εντυπώσεις μας, όπως από το πιο μεγάλο πλοίο της Hellenic Seaways, σε σχέση με το «Νήσος Χίος», που έβαλαν στο δρομολόγιο, κάκιστες.

Κάτι άλλο που επίσης χρίζει διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές και Εισαγγελέα, είναι το γεγονός ότι μετά την αναχώρηση του πλοίου, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι οι τηλεοράσεις του πλοίου θα δείξουν βίντεο με τα σωστικά μέσα, σε περίπτωση κινδύνου. Αυτό τουλάχιστον δεν έγινε για τη διακεκριμένη θέση, αφού οι τρεις τηλεοράσεις, συνέχισαν να παίζουν το πρόγραμμα των καναλιών, MEGA, ΑΝΤ1 και ένα κανάλι που έδειχνε γκαλά μόδας.

Εμείς θα ξαναταξιδέψουμε με το όποιο πλοίο στείλει στο δρομολόγιο για Χίο η Hellenic Seaways, όμως ελπίζουμε οι συνθήκες να μην είναι σε κανένα άλλο ταξίδι μας, ανάλογες του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου