Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Μεγαλύτερο πλοίο της Hellenic Seaways από την Παρασκευή 21/6 στο δρομολόγιο Χίο-Μυτιλήνη-Πειραια

-Μεγαλύτερο πλοίο από 21 Ιουνίου στο δρομολόγιο Χίο-Μυτιλήνη-Πειραιά, βάζει η Hellenic Seaways
-Το "Αριάδνη" θα αντικαταστήσει το "Νήσος Χίος", που μετακινείται από την Παρασκευή στο δρομολόγιο  Πειραιά- Σύρο - Μύκονο - Εύδηλο - Καρλόβασι - Βαθύ Σάμου του Νήσος Μύκονος που αποσύρθη μετά το ατύχημα της πυρκαγιάς στο φουγάρο του
-Μέχρι την Παρασκευή το δρομολόγιο του "Νήσος Μύκονος", θα εκτελεί το “Highspeed 4”

Από το “Highspeed 4” θα εξυπηρετείται προσωρινά έως τις...
21 Ιουνίου, το πλοίο “Νήσος Μύκονος”, στο οποίο την περασμένη Παρασκευή εκδηλώθηκε- από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- μικρής έκτασης φωτιά στην τσιμινιέρα του, ενώ είχε αποπλεύσει από τον Εύδηλο Ικαρία με προορισμό το Καρλόβασι της Σάμου.

Μετά τις 21 Ιουνίου, το δρομολόγιο του “Νήσος Μύκονος” από Πειραιά- Σύρο - Μύκονο - Εύδηλο - Καρλόβασι - Βαθύ Σάμου, θα εκτελεί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Νήσος Χίος” που θα αντικαταστήθει, στη γραμμή του Χίος,  Μυτιλήνη, Πειραιά, από το πλοίο “Αριάνδη”.

Το "Αριάνδη" δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιά – Χανίων, στις 25 Σεπτεμβρίου 2007. 

Έχει μήκος 196 μέτρα, πλάτος 27 μέτρα, και μεταφορική δυναμικότητα 1.850 επιβατών και 650 Ι.Χ. οχημάτων (ή 132 Φ/Γ οχημάτων & 60 Ι.Χ.). Έχει συνολικά 145 καμπίνες. Κινείται με υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 27.5 κόμβων.

Το "Νήσος Χίος" έχει μήκος 141 μέτρα, πλάτος 21 μέτρα και μεταφορική δυνατότητα 1715 επιβατών και 418 οχημάτων με 72 καμπίνες (τις μισές από το Αριάδνη). 





































Σημειώνεται ότι η φωτιά στο “Νήσος Μύκονος” σβήστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς από τους 174 επιβάτες, οι οποίοι μετεπιβάστηκαν στο πλοίο “Παναγία Θεοτόκος” και οδηγήθηκαν στο Καρλόβασι.

Το "Νήσος Μύκονος" οδηγήθηκε το Σάββατο 15/06 με τη βοήθεια ρυμουλκού σε ναυπηγείο στο Πέραμα για επισκευαστικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου