Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τρία κρίσιμα λάθη σχετικά με το μαύρισμα

Τρία κρίσιμα λάθη σχετικά με το μαύρισμα 

Πώς θα πετύχετε χρυσαφένια επιδερμίδα και όχι αντιαισθητικό κοκκίνισμα

Μεταξύ αντιαισθητικού κοκκινίσματος και σέξι μεταξένιας επιδερμίδας υπάρχει τεράστια απόσταση που θα πρέπει να καλύψουμε το φετινό καλοκαίρι. Ποια λάθη πρέπει να αποφύγουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Λάθος 1ο
Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό γιατί θεωρείς πως εμποδίζει το μαύρισμά σου.

Τι πρέπει να γνωρίζεις:...

Παρά την ευρύτατα διαδεδομένη παρανόηση, τα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, απλώς, φιλτράρουν τις επικίνδυνες ακτίνες, ούτως ώστε να μας προστατεύουν από το κάψιμο. Μάλιστα, το αντηλιακό είναι απαραίτητο, καθώς, όχι μόνο μας προφυλάσσει από τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, βοηθά και στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας!


Λάθος 2ο
Χρησιμοποιείς το περσινό σου αντηλιακό.

Τι πρέπει να γνωρίζεις:
Εντάξει, σίγουρα είναι βολικό και πιο οικονομικό να χρησιμοποιήσεις το αντηλιακό που είχες καλά κρυμμένο στην τσάντα θαλάσσης μέσα στη ντουλάπα όλο τον χειμώνα, αλλά πρέπει να ξέρεις πως, σίγουρα, δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό το αντηλιακό να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα εάν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, το περσινό και ταλαιπωρημένο γαλάκτωμα δε θα σου προσφέρει καμία προστασία και δεν θα αποφύγεις το κοκκίνισμα.

Λάθος 3ο
Νομίζεις ότι το αντηλιακό αρκεί για να σε καλύψει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τι πρέπει να γνωρίζεις:
Το γεγονός πως έβαλες αντηλιακό πριν πας στην παραλία, ακόμη και αν έχει υψηλό δείκτης προστασίας ή είναι αδιάβροχο, δε σημαίνει πως σε προστατεύει από τον ήλιο για την υπόλοιπη ημέρα. Ακόμη και εάν έχει αεράκι και δε νιώθεις υπερβολική ζέστη, συννεφιά, ή δροσίστηκες κάνοντας μια βουτιά, το αντηλιακό έχει εξασθενημένη δράση μετά από περίπου μιάμιση ώρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητες οι συνεχείς επαλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου