Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Φεστιβάλ Αξάνεμος 2011: Βραδιά Λόγου με ομιλία του Μιχάλη Βαρλά "Μικρά Ασία και πρόσφυγες - Μύθοι και Νοσταλγία"

Συνεχίζεται με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Αξάνεμος που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου Αττικής, σε Καλαμωτή, Πατρικά και Βολισσό.

Χθες, Παρασκευή 5 Αυγούστου, τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, ανέβηκε για δεύτερη μέρα η θεατρική παράσταση "Ο Συμβολαιογράφος" του Νίκου Βασιλειάδη με την Ηρώ Μανέ στην Καλαμωτή (Αγ. Γιάννης).

Η παράσταση αύριο Κυριακή ...
(7 Αυγούστου) θα ανέβει στη Βορειοδυτική Χίο και συγκεκριμένα στη Βολισσό στο Δημοτικό Σχολείο στις 9.30 μ.μ. Γενική είσοδο 10 ευρώ.


Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Βιβλιοπωλεία, Πάπυρος και Πυξίδα, περίπτερα του Φεστιβάλ σε Βουνάκι, Καλαμωτή και Κώμη, και στην Κώμη στo Beach Bar Κοχύλι και στο Cafe Bar Πανδαισία.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει Βραδιά λόγου και έναρξη του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά.
Συγκεκριμένα, στις 9.30 μ.μ., στην Καλαμωτή, στην Κάτω Παναγιά, ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς θα αναπτύξη την ομιλία "Μικρά Ασία και πρόσφυγες - Μύθοι και Νοσταλγία" και θα συζητήσει, για όσα πιστεύουμε αβασάνιστα, για την ιστορία της Μικράς Ασίας, για τους πρόσφυγες και θα μοιραστεί σκηνές από τις μαρτυρίες της τελευταίας γενιάς των Μικρασιατών προσφύγων, όπως καταγράφτηκαν από το Ιδρύμα Μείζωνος Ελληνισμού.

Στη συνέχεια θα προβληθεί ντοκιμαντέρ "Από την Ερινά στο Βαρβακά", με αναδρομή στην ιστορία στην πολαιοδομική οργάνωση και στην αρχιτεκτονική εξέλιξη του οικισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Κείμενα Άννα Μισαηλίδου
Σκηνοθεσία Γιάννης Οικονόμου

Νωρίτερα, στις 7 μ.μ. θα αρχίσει τη λειτουργία του το "θεατρικό εργαστήρι" του Αξάνεμου, το οποίο θα λειτουργήσει έως και τις 16 Αυγούστου. Το θεατρικό εργαστήρι, καλεί τα παιδιά σε μια ξεχωριστή εμπειρια ψυχαγωγίας μάθησης και δημιουργίας. Πηγή έμνευσης αποτελεί η όρεξη ο αυθιορμητισμός και η αναμελειά των παιδιών και η μαγεία της θεατρικής πράξης.

Ένα αεράκι δημιουργίας για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια των μικρών μας φίλων σε επιμέλεια και εμψύχωση της θεατρολόγου Ανδριάννας Μαΐστρου και της συνεργάτιδάς της Ελένης Θεοδοσοπούλου. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το τηλ. 6948-040433

Αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου

Όπως προαναφέραμε για αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Στη Βολισσό τη θεατρική παράσταση "Ο Συμβολαιογράφος" και στην Καλαμωτή, στις 9.30 μ.μ. το μουσικοθεατρικό αναλόγιο "Η Μοχθηρά Πενθερά" ένα χιώτικο παραμύθι, το οποίο σώθηκε από ένα χειρόγραφο του 1893.

Ο Γιώργος Χατζημιχελάκης ντύνει το παραμύθι με μουσική που εμπνέεται από παλιές δημοτικές μελωδίες σωσμένες σε αγιορείτικα χειρόγραφα.
Η ηθοποιός Αιμιλία Φουντούκη ερμηνεύει και η Αγγελίνα Τκάτσεβα (σαντούρι κρουστά) και ο Γιώργος Χατζημιχελάκης (ούτι, φλογέρες, κρουστά, τραγούδι,) συνοδεύουν με μουσική την αφήγηση.

Το παραμύθι αυτό θα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι μικροί φίλοι από την Αμανή, αφού θ' ανέβει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στη Βολισσό, στην πλατεία του Πυθώνα

Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου