Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Tο «πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης» στη Χίο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου

Το «πλοίο της Συνθήκης της Ρώμης» θα καταπλεύσει στις 12 ή 13 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Χίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innonautics για την προώθηση του ναυτικού τουρισμού.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών, όπως αυτές αναδείχθηκαν από την ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη το 1954, αλλά κυρίως η προώθηση της συνεργασίας ευρωπαϊκών λιμανιών της Μεσογείου στον τομέα της...
κρουαζιέρας και σε άλλους τομείς του ναυτικού τουρισμού, μέσα από κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν την τουριστική τους ανάπτυξη.

Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά και θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Χίο, το Ηράκλειο, τα ιταλικά λιμάνια Palermo, Gagliari και Oristano, καθώς και το λιμάνι Bastia της Κορσικής, για να καταλήξει τελικά στην Palma της Ισπανίας στις 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνοντας τον διάπλου της Μεσογείου.

Το πλήρωμα του «πλοίου της Συνθήκης της Ρώμης» αποτελούν οκτώ εθελοντές, οι οποίοι και θα ξεναγούν σε κάθε λιμάνι όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το ιστορικό πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου