Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Νικητιάδης: Δεν είναι και τραγικό να μην ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τα θέματα Αθλητισμού, μίλησε για την απόφαση της Πολιτείας να να αποβάλει τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και υπερσπίστηκε του σκεπτικού.

“Η μόνη πολιτική απόφαση είναι αυτή που σχετίζεται με τη βούληση της Πολιτείας να προχωρήσει η εξυγίανση και η εκκαθάριση του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία.

Η βούληση της Κυβέρνησης είναι πολιτική, δεν πρέπει να θεωρηθεί παρέμβαση στην...
ΕΕΑ, που ανεπηρεάστως και ανεξαρτήτως αποφάσισαν αυτά”, ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Νικητιάδη στον Sentra 103,3”.

Για το ότι Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια, πιστοποιητικά από την Επιτροπή, απάντησε: “Αυτό ήταν προ των νέων καταστάσεων. Οι νέες αποφάσεις πάρθηκαν με βάση καινούριων δεδομένων. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο. Δεν μπορείς να υπεισέρθεις στα προσωπικά δεδομένα, αν δεν υπάρχουν αποφάσεις των οργάνων”.

Για τον Μάκη Ψωμιάδη και δικαστική “διαμάχη” με την ΑΕΚ, υποστήριξε: "Αναφερόμαστε σε εγκλήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορώ να σχολιάσω, είναι αν στο παρελθόν δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, κακώς έπραξαν. Τώρα, λειτούργησαν με ανεξαρτησία. Ζήτησαν τα έγγραφα που ήθελαν, εξέτασαν τις περιπτώσεις και βασάνισαν τις υποθέσεις τους. Θεωρώ ότι έκαναν την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο”.

Για τους “παραγοντίσκους” που ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε: “Και χθες στην ομιλία του το ανέφερε, ενώ το θέμα ήταν η μεγάλη μεταρρύθμιση και αναφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο. Οι ανατροπές βρίσκονται παντού. Ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται και γίνονται για να γίνει η χώρα μας σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία”.

Για την αναβολή της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας :”Αυτό είναι αρμοδιότητα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ και θα αποφασίσουν ανάλογα. Έχουν την ωριμότητα και την εμπειρία. Αν βρισκόμουν ενώπιον 6-7 ενστάσεων θα ήμουν σε μία δύσκολη θέση. Θα έπαιρνα τις αποφάσεις ανάλογα με τα δεδομένα. Δεν είναι και τίποτα τραγικό να μην ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα. Τονίζω ότι μπορούν να το κρίνουν. Ξέρουν ποιες είναι οι ομάδες που διεκδικούν και ποιες δεν θέλουν να υποβιβαστούν. Θεωρώ ότι αυτό το ερώτημα είναι σημαντικό, γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν, η συντριπτική εκείνο που θέλει είναι να δει ένα «καθαρό» ποδόσφαιρο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου