Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συγχωνεύσεις: Σε ΚΕΠ οι υπάλληλοι της στρατολογίας


Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών πρόκειται να μεταγαγούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις πόλεις που καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία.

Όπως αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, στόχος των μετατάξεων είναι οι...
υπάλληλοι αυτοί με την εμπειρία τους να υποβοηθήσουν το έργο των ΚΕΠ επί των νέων στρατολογικών διαδικασιών που θα κληθούν να διεκπεραιώνουν.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη για την κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Λιβαδειάς, ο υπουργός Άμυνας απέστειλε έγγραφο στη Βουλή με το οποίο ενημερώνει επιπλέον ότι η υλοποίηση των συγχωνεύσεων των Στρατολογικών Γραφείων θα περατωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην καθυστερήσει η υλοποίηση των μεταθέσεων του στρατιωτικού προσωπικού.

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η συγχώνευση των 57 Στρατολογικών Γραφείων της Χώρας και η συγκρότηση 18 νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών στις έδρες των Περιφερειών, σκοπεύει στην εξυπηρέτηση των πολιτών από πλήρεις, νέες και πολυδύναμες ψηφιοποιημένες Στρατολογικές Υπηρεσίες, με σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού.

Όπως εξάλλου επισημαίνει ο κ. Μπεγλίτης, επειδή οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες θα στεγάζονται σε κτίρια ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δημοσίου, μόνο από τη μη καταβολή μισθωμάτων θα εξοικονομηθούν 170.000 ευρώ ετησίως, που σήμερα δαπανώνται για τη μίσθωση 18 Στρατολογικών Γραφείων που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια.

«Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες», αναφέρει επιπλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου