Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Με... άγριες διαθέσεις στην Αθήνα η τρόικα – Γιατί μας βγάζουν κίτρινη κάρτα

Η θέση της κυβέρνησης πως για όλα φταίει η ύφεση δεν πείθει την τρόικα και οι ελεγκτές της έρχονται τη Δεύτερα στην Αθήνα με απαιτήσεις και την κόκκινη κάρτα στα χέρια!

Ήδη από την Παρασκευή, πηγή κοντά στους δανειστές μας είχε προειδοποιήσει μέσω του Reuters ότι η τρόικα έρχεται...
αγριεμένη και έτοιμοι για σκληρές διαπραγματεύσεις, μιας και δεν πιστεύει πως για τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων, φταίει μόνο η ύφεση.

Ήδη, μας έχουν βγάλει κίτρινη κάρτα για τα έσοδα που εμφανίζουν «μαύρη τρύπα» 6,4% στο πρώτο επτάμηνο του 2011 αλλά και για την αύξηση των δαπανών κατά 7,3%, μιας και έχουν ξεφύγει οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνει και το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, μιας και η τρόικα είναι εκείνη που θα ανάψει το τελικό «πράσινο φως». Δυσαρέσκεια υπάρχει επίσης για την καθυστέρηση στις συγχωνεύσεις και στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ οι απεσταλμένοι Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ θα ζητήσουν ξανά απολύσεις στο Δημόσιο, αφού απαιτούν τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα.

Εκτός από τα στελέχη της κυβέρνησης, οι ελεγκτές της τρόικας πρόκειται να συναντηθούν και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, την προσεχή Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου