Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πλαστή μεταμέλεια! Σνόμπαρε το δικαστήριο ο Μιχάλης Λιάπης - Είναι εκτός Αθηνών - Δεν παρέστη στη δίκη του


Πλαστή μεταμέλεια! Σνόμπαρε το δικαστήριο ο Μιχάλης Λιάπης - Είναι εκτός Αθηνών - Δεν παρέστη στη δίκη του- Δεν παρέστη να δικαστεί στο Αυτόφωρο για τις πλαστές πινακίδες
- Ο Μιχάλης Λιάπης επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας
- Υπενθυμίζεται ότι είχε δηλώσει ο ίδιος ότι θα έφευγε ταξίδι στην Ασία!
- Είχε δικαιολογηθεί ότι κυκλοφορούσε παράνομα το πολυτελές τζιπ του για να φορτίσει την μπαταρία
- Πήρε τελικά αναβολή για να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο


Για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο Μιχάλης Λιάπης γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του, τους νόμους, τη δικαιοσύνη και τους Έλληνες πολίτες.

Σήμερα ήταν να δικαστεί στο...
αυτόφωρο μετά από προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο ίδιος προκειμένου να απολογηθεί.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε στην ευελπίδων και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός είναι εκτός Αθηνών - μπορεί και στο εξωτερικό - και μάλιστα επικαλέστηκε και πρόβλημα υγείας, αφού σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νιώθει συμφόρηση λόγω ενός ανευρύσματος που του είχε παρουσιαστεί πέρυσι.

Και παρότι έχει το δικαίωμα να μην παραστεί προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του!

Τελικά, η δίκη πήρα αναβολή προκειμένου ο κ.Λιάπης να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Εδώ τίθενται τα εξής ερωτήματα:
Το πρώτο: γιατί ζήτησε προθεσμία ο κ. Λιάπης και ενώ την πήρε δεν παρουσιάζεται σήμερα στο δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του;

Το δεύτερο: πως έχει πρόβλημα υγείας και είναι εκτός Αθηνών και όχι στο σπίτι του;

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιάπης όταν συνελήφθη να παρανομεί - δηλαδή να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια και χωρίς να έχει πληρώσει τον φόρο πολυτελείας - είχε πει ότι κυκλοφορούσε κατ' αυτό τον τρόπο για να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου καθώς θα έφευγε ταξίδι στην Ασία....

Ο συνταξιούχος κ. Λιάπης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τελικά πλήρωσε τα πρόστιμα που αφορούν την κλήση για την ασφάλεια (500 ευρώ) για τα φιμέ τζάμια και τον κοτσαδόρο (120 ευρω) και την ασφάλεια του αυτοκινήτου, αφού ήταν ανασφάλιστο.

Επίσης, θα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας (1320 ευρώ) σε ένδειξη καλής θέλησης τονίζοντας πως από εδώ και στο εξής θα είναι υπερ το δεον τυπικός. Τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας τις πήρε χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Τι είχε πει στον ανακριτή
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιάπης, στον ανακριτή, υποστήριξε ότι τον Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του πολυτελούς τζιπ. Υποστήριξε ότι έχει πληρώσει τέλη και για το 2013. "Δεν είναι ότι δεν έχω να φάω. Δεν κάνω τον φτωχό αλλά συνταξιούχος είμαι και όπως και να το κάνουμε το τεκμήριο είναι ένα ποσό...", φέρεται να είπε.

Πρόσθεσε ότι το αυτοκίνητο το είχε σε αποθήκη στο Πόρτο Ραφτη κι επειδή θα φύγει για ταξίδι στην Ασία το έβγαλε για να το κινήσει για να μην μείνει από μπαταρία. "Γι' αυτό το λόγο δεν είχα ούτε το δίπλωμα μαζί", είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα όπως είπε σκόπευε γυρνώντας από το ταξίδι να πάρει πίσω τις πινακίδες.

Όταν τον ρώτησαν γιατί είχε πλαστές πινακίδες είπε: "Γιατί είχα βγάλει κάτι πινακίδες. Τι να πω; Πως δεν φταίω; Φταίω! Ήταν η κακιά η ώρα και πρέπει να τιμωρηθώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου