Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καθαρά τα όπλα - Γάζωσαν το σπίτι του πρέσβη αλλά και την πίσω πολυκατοικία

Καθαρά τα όπλα - Γάζωσαν το σπίτι του πρέσβη αλλά και την πίσω πολυκατοικία
Πηγή φωτό Reuters

Τέσσερις σφαίρες στο δωμάτιο της 15χρονης κόρης του Γερμανού πρέσβη, άλλες περίπου 20 βρήκαν στην πρόσοψη του σπιτιού, περίπου οκτώ στην περίφραξη... άλλες βρέθηκαν όμως στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας πίσω από την πρεσβευτική κατοικία... 
Στο σαλόνι του 7ου ορόφου βρέθηκε μια από τις 60 σφαίρες που έριξαν οι τρομοκράτες


Ο ίδιος ο πρέσβης αν και απόλυτα ψύχραιμος μετά την επίθεση στις φωτογραφίες του Reuters μοιάζει να απορεί και ο ίδιος. Οι δράστες έδρασαν με σχέδιο...
φωτοτυπία σε σχέση με εκείνο της 17 Νοέμβρη το 1999.



Αυτή τη φορά δεν ήταν ένα αυτοσχέδιο “μπαζούκα”, αλλά δυο πανίσχυρα καλάσνικοφ που όπως αποδείχθηκε ήταν ικανά να διαπεράσουν τις πόρτες και τα παράθυρα. Τα σημάδια στους τοίχους του σπιτιού μιλάνε από μόνα τους.


Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός αφού το χτύπημα ήταν τυφλό, οι τρομοκράτες δεν γνώριζαν ούτε μπορούσαν να υπολογίσουν που θα πάνε οι σφαίρες και έτσι 4 από αυτές καρφώθηκαν στην κρεβατοκάμαρα της 165χρονης κόρης του πρέσβη που είχε έρθει στην Ελλάδα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.


Οι κατά ριπάς βολές δεν ελέγχονται απόλυτα και έτσι οι σφαίρες βρέθηκαν να χτυπούν απ' την πόρτα στην είσοδο του περιβόλου ως την πρόσοψη και τη στέγη της πρεσβευτικής κατοικίας. Κάποιες από αυτές, περίπου έξι χτύπησαν στους τοίχους την πολυκατοικίας περίπου 50 μέτρα πίσω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Μια από αυτές διαπέρασε την μπαλκονόπορτα και καρφώθηκε στον τοίχο του σαλονιού ενός διαμερίσματος στον 70 όροφο.

“Βλέπουν” Μαζιώτη – Καθαρά τα όπλα
Οι κάμερες της πρεσβευτικής κατοικίας με μια εμβέλεια περίπου 40 μέτρων κατέγραψαν τα πάντα. Ωστόσο με τους τρομοκράτες να φορούν κουκούλες οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν μπορούν να έχουν κανένα άλλο στοιχείο από τη φιγούρα, τον σωματότυπο και τον τρόπο που πυροβολούν οι δράστες.


Ήδη πηγές τις ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για χτύπημα με τη συμμετοχή του Ν. Μαζιώτη, ωστόσο απόλυτα εξακριβωμένα στοιχεία δεν υπάρχουν.

Τα όπλα μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι “καθαρά” δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση. Είναι πλέον τυπική τακτική των τρομοκρατών ώστε να μην είναι δυνατό να κατηγορηθούν για περισσότερα από ένα χτυπήματα σε περίπτωση σύλληψής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου