Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αμετανόητοι! 768 έπαιρναν τα επιδόματα των νεκρών συγγενών τους

Αμετανόητοι! 768 έπαιρναν τα επιδόματα των νεκρών συγγενών τουςΛένε, πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Ισχύει στο μέγιστο βαθμό για κάποιους, που δε λένε να συνειδητοποιήσουν σε ποια εποχή ζούμε. Και εξακολουθούν να παίρνουν μαϊμού επιδόματα.768 περιπτώσεις εντόπισε το υπουργείο Εργασίας από ελέγχους και διασταυρώσεις.

Δε φταίνε όμως μόνο όσοι εξακολουθούσαν να παίρνουν τα προνοιακά επιδόματα που δικαιούνταν πεθαμένοι συγγενείς τους. Φταίνε και οι υπηρεσίες που τους τα έδιναν. Αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον...
έκανε ο «Ήλιος»!

Πρόκειται για το σύστημα του υπουργείου Εργασίας που ανέδειξε τους κομπιναδόρους, μέσα από διασταυρώσεις με τα στοιχεία της «Αριάδνης» και του ΑΜΚΑ.

Φέτος για πρώτη φορά οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθούν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20 και 23 Δεκεμβρίου και μάλιστα με πιστώσεις του 2013


Ούτε μια ούτε δυο αλλά 768 οι περιπτώσεις επιδομάτων που συνέχισαν να καταβάλλονται ακόμη και μετά το θάνατο των δικαιούχων τους.

Ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων προέκυψε για 10.500 επιδόματα λάθος καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης και ΑΜΚΑ. Για τις περιπτώσεις αυτές, επίσης, θα γίνει αναστολή των καταβολών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθώσεις με τους σωστούς αριθμούς ΑΜΚΑ.

Στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ» τα αποτελέσματα του οποίου για τον μήνα Δεκέμβριο, δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έχει ενσωματωθεί παρακολούθηση των 172.571 επιδομάτων που χορηγούνται σε 164.106 δικαιούχους από τους δήμους υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας.
Το συνολικό ποσό που καταβάλλεται μηνιαία σε προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σε 55.232.691 ευρώ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών και ελέγχων «ΗΛΙΟΣ», ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.666.683 άτομα, και ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.431.939 εκ των οποίων οι 10.127 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών.

Η συνολική δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Δεκέμβριο ανέρχεται σε 2.298.147.449,59 ευρώ και το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 932,80 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου