Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Εντολή Σαμαρά: Τέλος τα προνόμοια βουλευτών που παρανομούν

Εντολή Σαμαρά: Τέλος τα προνόμοια βουλευτών που παρανομούν - Η εντολή του Αντώνη Σαμαρά αφορά τους βουλευτές είτε εν ενεργεία είτε και συνταξιούχους
- Το Μαξίμου έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να ετοιμάσει ειδική νομοθετική ρύθμιση
- Μεταξύ των αδικημάτων είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωση και η απάτη
- Επίσημα η Νέα Δημοκρατία με όλα τα στελέχη δηλώνουν οργισμένα για την ενέργεια του Μ. Λιάπη


Το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη που κυκλοφορούσε...
κυριολεκτικά με ένα αυτοκίνητο που εύκολα θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει κινητό έγκλημα, προκάλεσε την οργή του Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς που σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου είναι έξαλλος με τον πρώην υπουργό, έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου πως όσοι βουλευτές διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας να στερούνται πλέον όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την χθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Πάντως, ο κ. Λιάπης πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Την ίδια ώρα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας "κρέμασαν" στα μανταλάκια το στέλεχός τους, καθώς τόσο ο Ανδρεάς Παπαμιμίκος όσο και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εμφανίστηκαν λάβροι κατά του Μιχάλη Λιάπη.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως η κίνηση του κ. Λιάπη προκαλεί χείριστη εντύπωση και θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη όπως κάθε έλληνας πολίτης, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε πως ο κ. Λιάπης τους πλήγωσε με την ενέργειά του, αλλά δεν είναι πλέον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου