Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Πολύ κόσμο προσέλκυσε η έκθεση "Τα Καμπαναριά της Χίου"

Εκτέθηκαν στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, από το Σύλλογο Πυργούσων Αττικής, εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη

Μεγάλο αριθμό Χιωτών που κατοικούν στην Αττική προσέλκυσε η έκθεση "Τα Καμπαναριά της Χίου", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Η εκδήλωση άρχισε με...
το χτύπημα του σήμαντρου από τη γερόντισσα Νεκταρία και στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη - Παπαμακαρίου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων είπε:

«Ο Σύλλογός μας στηριζόμενος, κυρίως στο μυροβόλο νησί μας, αντλεί έργο από το πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει. Απόψε το φωτογραφικό μας οδοιπορικό μας ταξιδεύει στα υπέροχα αισθητικής καμπαναριά της πατρίδας μας αναδεικνύοντας τόσο τη θρησκευτική αρχιτεκτονική, ιστορική και πολιτισμική πτυχή του θέματος». 

Στη συνεχεία, η Χιώτισσα εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Πόπη Χαλκιά - Στεφάνου, που έχει γράψει σχετικό βιβλίο, με την ιστορία των καμπαναριών της Χίου, για το οποίο έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, ανέπτυξε την ομιλία της με θέμα "'Οι καμπάνες, τα καμπαναριά και το ιστορικό τους".
 
Ανάμεσα στις αφίσες των καμπαναριών που είχαν εκτεθεί, ήταν των Ναών:

Ταξιαρχών (Νενητούρια), Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Πυργί), Παναγίας (Κοροβιλιά), Αγ. Νικολάου (Καρδάμυλα), Αγ. Γεωργίου (Βροντάδος), Νέας Μονής, Αγ. Λουκά (Λιβάδια), Αγ. Γεωργίου (Κάμπος), Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Καρυές), Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Βίκι), Αγ. Παρασκευή (Αγ. Γάλας), Προφήτη Ηλίας (Σπαρτούντα), Αγ. Ιωάννη Πρόδρομου (Πιραμά), Αγ. Αναργύρων (Θυμιανά).

Οι μουσικοί  Θεοδώρα Κούνη - Θεοτοκά και Στέφανος Θεοτοκάς, "έντυσαν την εκδήλωσ για τις γλυκές τους μελωδίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων: 
Ο πατέρας Γεώργιος Φραγκιαδάκης, που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο, ο πρόεδρος ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης, Κώστας Λυμπουσάκης, Βαγγέλης Μέλης, αντίστοιχα, οι Πυργούσοι, πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου Ισίδωρος Πρώιος, πρώην πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου Νίκος Τσικής, ο Βρονταδούσης τέως πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου και της ΟΧΣΑ, Τάσος Τριπολίτης, ο Πυργούσης Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω Μιχάλης Κούτελος.


O πατέρας Γεώργιος Φραγκιαδάκης, o Πυργούσης πρώην πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου Νίκος Τσικής, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης
Η Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, πρόεδρος των Πυργούσων 
Αττικής με τη συγγραφέα Πόπη Χαλκιά-Στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου