Βήμα-βήμα η εκτέλεση μιας συνταγής που θα εντυπωσιάσει
Υλικά για παντεσπάνι κορμού
- 6 κρόκοι αυγού
- 60 γρ. ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγού
- 30 γρ. αάχαρη
- 80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
Για το παντεσπάνι:...
1. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
2.Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με 35 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
3. Προσθέτουμε το 1/3 από το μίγμα της μαρέγκας και την ανακατεύουμε σπάτουλα με το μίγμα των κρόκων.
4. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας.
5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
6. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 12-14 λεπτά.
7. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε μία άλλη.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου