Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση- Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει τις πρώτες ώρες του 2014
- Ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
- Χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου
- Ο καιρός μέχρι και την Δευτέρα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο Πρωτοχρονιά και από τα νοτιοδυτικά.


Πιο αναλυτικά:


Αύριο Τέταρτη (01-01-2014) -Πρωτοχρονιά- βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου (πάνω από τα 1100μ υψόμετρο). Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και μεθαύριο Πέμπτη (02-01-2014) θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χωρά και κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Ειδικότερα:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν

ΟΛΗ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Αύριο Τέταρτη

Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική θεσσαλια,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις νοτιότερες περιοχές πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μικρής διάρκειας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βορειοδυτικά με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα Κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 02-01-2014

Στην ανατολική νησιωτική χωρά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους έντονες κυρίως στα Δωδεκάνησα. Σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά νότιοι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 03-01-2014

Στην ανατολική νησιωτική χωρά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χωρά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά και νοτιά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές
ώρες.

Σάββατο 04-01-2014

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νοτιά οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα νοτιοανατολικά πιθανώς καταιγίδες. Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βραδύ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Κυριακή 05-01-2014 και Δευτέρα 06-01-2014

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χωρά. Ύφεση των φαινόμενων αναμένεται τη Δευτέρα στα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου