Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Βροχή προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 22/11


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο, με σταδιακό περιορισμό των φαινομένων στο Ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα με νέα επιδείνωση το βράδυ στα δυτικά, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα και στη Βόρεια Κρήτη να είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις με σταδιακή σημαντική εξασθένηση μετά το μεσημέρι, οπότε πρόσκαιρα θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους μέτριους και στα νότια σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς με τάσεις παραιτέρω ενίσχυσης.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Παρασκευή 22/11, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια, και πολύ γρήγορη βελτίωση του καιρού με λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βραδύ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες ισχυρές κατά τόπους.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές. Από το απόγευμα καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου