Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ! Υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ από τους συγγενείς του νεκρού που ξεβράστηκε στην Τουρκία

ΝΤΡΟΠΗ! Υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ από τους συγγενείς του νεκρού που ξεβράστηκε στην Τουρκία - Η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο
- Αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία οι συγγενείς του καθηγητή που πνίγηκε στη Ρόδο και ξεβράστηκε στην Τουρκία
- Τα αδέλφια του 53χρονου λιποθύμησαν κατά την αναγνώριση της σορού
- Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsit του Δημάρχου Σύμης που συνόδευε τους συγγενείς
- "Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε" λέει ο Λ.Παπακαλοδούκας
- Το περιστατικό κατέγραψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Αντιμέτωποι με το πιο σκληρό, το πιο ανάλγητο πρόσωπο της ελληνικής γραφειοκρατίας και μάλιστα επί...
τουρκικου εδάφους, βρέθηκαν οι συγγενείς του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών Κώστα Αργυρόπουλου. Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό που αγνοούνταν επί τρεις ημέρες λόγω της θεομηνίας στη Ρόδο και τελικά η σορός του ξεβραστηκε στα τουρκικά παράλια.

Γραφειοκρατία για...όσκαρ
Οπως αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας ο οποίος συνόδευσε τα αδέλφια του νεκρού καθηγητή στην Τουρκία για να τους διευκολύνει με τις διαδικαδίες αναγνώρισης για παραλαβής της σορού "το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε από τα ημιλιπόθυμα αδέλφια αμέσως μετά την αναγνώριση της σορού 500 ευρώ".

"Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε" λέει οργισμένος ο Δήμαρχος Σύμης
Χαρακτηριστικά ο κύριος Παπακαλοδούκας δηλωσε στο Newsit "ήρθαν τα αδέλφια του νεκρού από τα Τρίκαλα μέσα στον πόνο τους και η υπάλληλος ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο. Δεν ντράπηκε ουτε την αδελφη του θύματος που προσπαθουσαμε να τη συνεφέρουμε καθώς ειχε λιποθυμήσει μετά την αναγνώριση τη σορού.

Το τουρκικό κράτος έκανε τα παντα να μας βοηθήσει. Παρακάμψαμε γραφειοκρατία 15 ημερών για να πάρουμε αυθημερόν τη σορό, μας βοήθησαν στα πάντα και ζητά η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης, που υποτίθεται οτι είμαστε και ευρωπαϊκό κράτος, τα 500 ευρω; Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε, ντροπή!"

Το περιστατικό κατέγραψαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης
Τα αδέλφια του ατυχου εκπαιδευτικού έδωσαν τελικα τα χρήματα παρά τις ενστάσεις του Δημάρχου Σύμης και τις φωνές του για την απαράδεκτη αντιμετώπιση απο την πλευρά του ελληνικού κράτους.

Πάντως ο Περιφερειάρχης Νοτιου Αιγαίου ο οποίος ενημερώθηκε απο τον Δήμαρχο για αυτό το απίστευτο περιστατικό αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος της θεομηνίας που έπληξε το νησί της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου