Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξαφνικός θάνατος σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου για 11.000 απολύσεις - ΔΕΚΟ, αμυντικές βιομηχανίες και συγκοινωνίες συμπληρώνουν τη λίστα

Ξαφνικός θάνατος σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου για 11.000 απολύσεις - ΔΕΚΟ, αμυντικές βιομηχανίες και συγκοινωνίες συμπληρώνουν τη λίστα- Εκατοντάδες είναι οι οργανισμοί που θα κλείσουν και οι υπάλληλοι θα απολυθούν

- Υπάλληλοι από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ταμεία θα συμπληρώσουν το επόμενο κύμα κινητικότητας
- Ιδιώτης θα κρίνει ποιοι θα απολυθούν από τις ΔΕΚΟ
- Φεύγει το 2014 το πλεονάζον προσωπικό από τις Συγκοινωνίες
- Δίνουν... αντίδωρο με 10.000 προσλήψεις, κυρίως στην Υγεία, το 2014

Ο κύβος ερρίφθη σε ότι έχει να κάνει με τις επόμενες απολύσεις, αλλά και την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Μέχρι το Μάρτιο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει απολύσει...
3.000 δημοσίους υπαλλήλους και μαζί με εκείνους που απομένουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν απολυθεί 4.300 άτομα.
Ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει πλήρως η λίστα των προς απόλυση υπαλλήλων του δημοσίου για το 2013 το κυβερνητικό συμβούλιο άνοιξε την επόμενη.

Μεγάλο μέρος των 11.000 απολύσεων θα καλυφθεί από λουκέτα σε ΝΠΙΔ

Όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ενημερώθηκαν ότι πρέπει μέσα στους επόμενους 4 μήνες να βάλουν λουκέτα σε ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από τα υπουργεία τους ώστε να εξευρεθούν χιλιάδες από τις 11.000 απολύσεις, ενώ παράλληλα οι κ. Μιχελάκης και Χατζηδάκης και Στουρνάρας ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν και σε κινητικότητα από τον βασικό κορμό τόσο των ΟΤΑ, όσο και των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και τον ΕΟΠΥΥ.

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου ενώ το κομμάτι που αφορά στους ΟΤΑ θα προέλθει από αναγκαστική και εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

1.300 απολύσεις θα γίνουν στις ΔΕΚΟ
Σε ό,τι αφορά στις ΔΕΚΟ υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν περίπου 1.300 από τους 14.000 υπάλληλους που υπηρετούν αυτή τη στιγμή.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχει ληφθεί απόφαση από το υπουργείο Μεταφορών για συγχωνεύσεις ώστε να μείνουν συνολικά δύο ή τρεις κατασκευαστικές εταιρείες.

Παράλληλα και σε ό,τι αφορά στην Αμυντική βιομηχανία όλα δείχνουν ότι μόνο το εργοστάσιο του Λαυρίου έχει εξασφαλίσει τη λειτουργία του, ενώ και στις συγκοινωνίες το πλεονάζον προσωπικό φαίνεται πως βρίσκεται υπ' ατμόν.

Τέλος υπήρξε προγραμματισμός για προσλήψεις μέσα στο 2014 οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεπεράσουν τις 10.000. Οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα ΜΕΘ και κέντρα υγείας. Επίσης αναμένεται να γίνουν προσλήψεις στο χώρος της ασφάλειας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι επόμενες 5.000 προσλήψεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου