Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δωδεκάνησα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος - Τρομερές καταστροφές σε Κάλυμνο και Κω!

Δωδεκάνησα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος - Τρομερές καταστροφές σε Κάλυμνο και Κω!-Η κακοκαιρία χτυπά αναλέητα τις τελευταίες ημέρες τα Δωδεκάνησα
- Εσπευσμένα στην Ρόδο ο Γιάννης Μιχελάκης - Με super puma στην Ψέριμο
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ακριτικό νησί
- Στις φωτογραφίες που θα δείτε πολλές περιοχές έχουν μετατραπεί σε... βομβαρδισμένα τοπία 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η Ψέριμος, που...
κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο περιφερειακός Σύμβουλος Καλύμνου Κώστας Σταυλάς, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τον τρόμο στις 30 περίπου οικογένειες που διαμένουν στο νησί. Η βροχή προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής. Δρόμοι και καταστήματα καταστράφηκαν, η παραλία… εξαφανίστηκε και κτίρια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.




Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, αναχώρησε το πρωί εσπευσμένα με ελικόπτερο Super Puma για την Ρόδο. Από εκεί θα πάει κατευθείαν στην Ψέριμο για να δει με τα μάτια του την κατάσταση που επικρατεί.

Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται σε Κάλυμνο και Κω, που επίσης χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία...


Στην Ρόδο, τα προβλήματα που καταγράφονται εστιάζονται στο γεγονός ότι πλημμύρισαν οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου – Καλλιθέας με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οχήματα και οι οδηγοί να απεγκλωβιστούν από την πυροσβεστική.

Η κατάσταση πάντως χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες αρχές ότι βρίσκεται υπό έλεγχο. Η Τροχαία έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη Ρόδου Λίνδου λίγο μετά τον κόμβο Ασγούρου, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα μικρής έκτασης παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου