Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Συννεφιά σήμερα Σάββατο 30/11 πάνω από τη Χίο


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θυελλώδεις ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο περιμένουμε σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και αργότερα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα Σάββατο 30/11, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το απόγευμα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


Aναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν αρχικά στα δυτικά και αργότερα και στα υπόλοιπα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. από το μεσημέρι θα χιονίσει στη δυτική Μακεδονία στα ορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από μείζον 1 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, οπού τα φαινόμενα πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα είναι έντονα. από το μεσημέρι θα χιονίσει στα ορεινά και πιθανώς και σε περιοχές της ηπείρου με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 4 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου