Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Πιροσκί με λουκάνικο ...




Nα τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει ...

Υλικά:
μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα τσαγιού χλιαρό γάλα φρέσκο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 φακ. ξερή μαγιά
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο

Για την γέμιση:
10 λουκάνικα φρανκφούρτης (τα μακριά-κομμένα στην μέση, δηλ. γίνονται 20)

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε λακουβίτσα στο κέντρο και εκεί βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το βούτυρο και τέλος το χλιαρό γάλα.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.

Αφού λοιπόν φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια (στο μέγεθος ενός καρυδιού).

Έχουμε κόψει στην μέση και τα 10 λουκάνικα, τα οποία γίνονται 20.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε όχι πολύ λεπτό στρογγυλό φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο μισό λουκάνικο και κλείνουμε πρώτα ελαφρά τις 2 άκρες και μετά τις 2 μεγάλες πλευρές. Παίρνουμε το πιροσκί στο χέρι μας και το ρολάρουμε ελαφρά να κλείσει καλά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά (η θερμοκρασία που είχα στο μάτι κουζίνας από 1 -> 9 ήταν στο 9 και όταν ''έκαψε'' καλά το λάδι το χαμήλωσα στο 7). Ρίχνουμε μέσα 2-3 πιροσκί και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουνε ένα ελαφρά σκούρο χρυσαφί χρώμα (φουσκώνουν κι άλλο στο τηγάνισμα)

Τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμμένη με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.

Τα πιροσκί μας είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε! (τρώγονται ζεστά)

Καλή σας επιτυχία!!!

(Σημείωση: Τα πιροσκί κανονικά γίνονται τηγανητά. Τώρα εάν εσείς για λόγους διατροφής κ.λ.π. κ.λ.π. δεν τα θέλετε τηγανητά αλλά θέλετε να φάτε πιροσκί, ψήστε τα στον φούρνο, σε ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείψτε τα με λίγο λάδι. Ψήνετε μέχρι να πάρουν χρυσό σκούρο χρώμα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου