Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ασθενής βροχόπτωση σήμερα Τετάρτη 25/1 στη Χίο

Στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017. Τα φαινόμενα στη Θράκη να είναι εντονότερα, αλλά μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική. Στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας θα εκδηλωθεί κυρίως χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7 , στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 αλλά σταδιακά θα στραφούν παντού σε βόρειους και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά διαστήματα τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Χίο σήμερα Τετάρτη 25/1, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους...
10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πάνω από τα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι παροδικά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις εναλλαγές χιονόνερου και χιονιού στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 ως 5 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου στα θαλάσσια – παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 ως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελεπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Πέμπτη 26-1-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 27-1-2017
Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες , χιόνια σ’ όλα τα ορεινά -ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας. Τα
φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σάββατο 28-1-2017
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά . Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά . Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 29-1-2017 και Δευτέρα 30-1-2017
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και τα νότια. Λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου