Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αραιές νεφώσεις πάνω από τη Χίο σήμερα Δευτέρα 23/1

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, σε όλη τη χώρα, αναμένονται για σήμερα Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου και έως τις πρώτες πρωινές ώρες, θα σημειωθούν λίγες τοπικές παροδικές και ασθενείς βροχοπτώσεις στο βόρειο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτό περιοχές. Στην συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις, αρχικά στα νοτιοδυτικά, και έως το βράδυ σε όλη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στα ορεινά και αρκετά ημιορεινά. Χιονόνερο αναμένεται και αρκετές πεδινές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά και αρκετά πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες, και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 0 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 10, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 2 έως 13, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 3 έως 14.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως μετά το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα Δευτέρα 23/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Προς το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες. Χιονοπτώσεις και παγετός θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς, παροδικές, τοπικές βροχές. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά και στα ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το βράδυ. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός:Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 ως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός:Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς από το απόγευμα. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 ως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24-1-2017
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ηπειρωτικά
ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Τα
φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί, 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: οι ελάχιστες τιμές σε μικρή άνοδο και στα βόρεια οι
μέγιστες σε πτώση.

Τετάρτη 25-1-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα
ισχυρές στα νοτιοανατολικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα
κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 26-1-2017 και Παρασκευή 27-1-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και νότια με
τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και
παραθαλάσσια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και βαθμιαία βόρειοι, 3
με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο
Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση την Παρασκευή.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 28-1-2017
καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ εξασθενούντες. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου