Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Βροχή το πρωί σήμερα Πέμπτη 19/1 στη Χίο

Νεφώσεις και ποικίλα φαινόμενα σε όλη τη χώρα αναμένονται για σήμερα Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Χιόνια ή χιονόνερο θα πέσουν στα πεδινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές, καθώς και στις νησιωτικές περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις. Καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία και την Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί παγετός σε όλα τα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 9, στη νότια από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 5 έως 14, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 5 έως 14.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται σήμερα Πέμπτη 19/1 στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, κυρίως από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το ξημέρωμα, και προς το βράδυ στα βόρεια του νομού. Παγετός θα σημειωθεί σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων περίπου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις ή χιονόνερο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι κατά περιόδους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 200 περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, από νωρίς το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που σταδιακά θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Τις πρωινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές. Αρχικά της Μακεδονίας και βαθμιαία και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής Στερεάς τις πρωινές ώρες και -μέχρι το απόγευμα- της Θεσσαλίας, όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή 20-1-2017
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο 21-1-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών και στα ορεινά ασθενών χιονοπτώσεων. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή 22-1-2017
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα κεντρικά και νότια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα 23-1-2017 και Τρίτη 24-1-2017
καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία την Τρίτη θα περιοριστούν στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου