Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Χαλάει από το βράδυ ο καιρός με πιθανή νέα ψυχρή εισβολή στα τέλη της εβδομάδας

Χαλάει από το βράδυ ο καιρός με πιθανή νέα ψυχρή εισβολή στα τέλη της εβδομάδαςΙσχυρές καταιγίδες αναμένονται έως και την Τρίτη

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ τα προγνωστικά των μετεωρολόγων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα ψυχρή εισβολή προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Τρίτη αναμένονται...
καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου: «Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την Παρασκευή όσον αφορά τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες για σήμερα και αύριο Τρίτη στη χώρα.

Σημαντική φαίνεται και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα(καμία σχέση όμως με το κύμα ψύχους που έπληξε πρόσφατα τη χώρα)όπου κυρίως την Παρασκευή τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Παρ' ολα αυτά ίσως υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά στην πτώση της θερμοκρασίας έως και την ερχόμενη Τετάρτη».

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Πέμπτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή δια μέσω της Ρωσίας και της Μαύρης θάλασσας η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και το Σάββατο. Αν βέβαια πάρει "παράταση" η ψυχρή αυτή εισβολή ή όχι, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή.

Επίσης είναι κατανοητό ότι επειδή αναφέρομαι σε μια πιθανή έλευση ψύχους για μετά από 5 ημέρες, ίσως να υπάρξουν και αλλαγές. Με τα τωρινά στοιχεία όμως (να το τονίσω αυτό) δεν φαίνεται να έχει την ένταση της «Αριάδνης», ούτε ως προς τις φοβερές εκείνες ελάχιστες θερμοκρασίες αλλά ούτε και ως προς τη διάρκεια ή την έκταση των περιοχών χιονοπτώσεων.

Βέβαια και ως προς αυτά που σας ανέλυσα παραπάνω τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» στο 100%.

Το μόνο πιθανό είναι ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα επισκεφτεί τη χώρα μας αρκετό έως πολύ κρύο. Όλα τα άλλα θα τα δούμε από αύριο σιγά σιγά, γιατί όπως ξέρουμε ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο και επομένως μας επιφυλάσσει εκπλήξεις ...θετικές ή αρνητικές.

Μέχρι την πιθανή ψυχρή εισβολή περιμένουμε δυνατές βροχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου